Μασούσαν κόκα 8.000 χρόνια πριν;

Μασούσαν κόκα 8.000 χρόνια πριν; Facebook Twitter
0

Ενδείξεις μασημένων φύλλων κόκας και λίθων πλούσιων σε ασβέστιο βρέθηκαν μέσα σε ερείπια σπιτιών στο βορειοδυτικό Περού που εκτιμώνται να μετρούν 8.000 χρόνια. Τα φύλλα κόκας είναι γνωστά για τα αλκαλοειδή που δημιουργούν όταν συνδυάζονται με άλλα χημικά στοιχεία, ένα εκ των οποίων και ίσως το διασημότερο, η κοκαΐνη. Το αναμάσημα φύλλων κόκας όμως λάμβανε χώρα για ιατρικούς λόγους και φαίνεται να είναι τόσο παλιά τακτική όσο και η ύπαρξη του πολιτισμού των Ίνκα.

Η κόκα όπως και άλλα φυτά της ίδιας οικογένειας μπορούν να μειώσουν την αίσθηση της πείνας αλλά και να απαλύνουν τις επιδράσεις  που προκαλεί η παραμονή σε μεγάλου υψόμετρου περιβάλλοντα που εκτός των άλλων διαθέτουν μικρή περιεκτικότητα οξυγόνου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H Τουρκία απαγόρευσε τη χρήση ΛΟΑΤΚΙ+ όρων: Το 2025 ως «Έτος της Οικογένειας» και η εντεινόμενη καταστολή

Διεθνή / H Τουρκία απαγόρευσε τη χρήση ΛΟΑΤΚΙ+ όρων: Το 2025 ως «Έτος της Οικογένειας» και η εντεινόμενη καταστολή

Η τουρκική κυβέρνηση απαγορεύει τη χρήση όρων όπως «κοινωνικό φύλο», «σεξουαλικός προσανατολισμός» και «LGBT» το 2025 - Οι σημαντικότερες επιθέσεις και η κατάσταση των δικαιωμάτων στην Τουρκία
LIFO NEWSROOM