Μαϊμού άρπαξε και σκότωσε βρέφος στην Ινδία

Μαϊμού άρπαξε και σκότωσε βρέφος στην Ινδία Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Μία μαϊμού στη βόρεια Ινδία εισέβαλε σε ένα σπίτι και άρπαξε ένα βρέφος μόλις 12 ημερών, το οποίο η μητέρα του θήλαζε εκείνη την ώρα, προκαλώντας τον θάνατό του, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το BBC.

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Άγρα. Η μαϊμού άρπαξε το βρέφος και το άφησε σοβαρά τραυματισμένο στη στέγη σπιτιού όταν οι γείτονες άρχισαν να την κυνηγούν.

Το βρέφος υπέκυψε στα τραύματά του όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οι κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι τέτοιου είδους επιθέσεις έχουν γίνει πολύ συχνές.

Ο Ατζάι Καουσάλ, ο επικεφαλής του γειτονικού αστυνομικού τμήματος, είπε στο Reuters: «Η μαϊμού χτύπησε το κεφάλι του και το παράτησε όταν την κυνήγησαν οι κάτοικοι με ξύλα και άρχισαν να της πετούν πέτρες».

Αυτό ήταν το τελευταίο περιστατικό σε μια σειρά από επιθέσεις μαϊμούδων στην Άγρα, πόλη όπου βρίσκεται το διάσημο Ταζ Μαχάλ.

Πριν από δύο μήνες, ένα νήπιο δέχτηκε επίθεση από μαϊμούδες και αναρρώνει στο νοσοκομείο.

«Οι μαϊμούδες βρίσκονται παντού στην Άγρα», δήλωσε στο Reuters ένας ακτιβιστής στην περιοχή, ο Σχραβάν Κουμάρ Σιχ.

«Έρχονται σε αναζήτηση τροφής, αλλά αρπάζουν και επιτίθενται».

Ο ίδιος εξήγησε ότι οι μαϊμούδες έχουν γίνει περισσότερο επιθετικές ως αποτέλεσμα του εκτοπισμού τους από τους βιοτόπους τους, οι οποίοι έχουν καταστραφεί εξαιτίας της επέκτασης της πόλης.

«Κάποιες τοπικές ενώσεις κάνουν έκκληση για στείρωση των ζώων αυτών και για εξαίρεσή τους από την νομοθεσία περί προστασίας της άγριας ζωής», πρόσθεσε.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM