Το Λονδίνο έχει περισσότερα αγάλματα που απεικονίζουν ζώα παρά διάσημες γυναίκες

Το Λονδίνο έχει περισσότερα αγάλματα ζώων παρά διάσημων γυναικών Facebook Twitter
Getty Images
0

Ο αριθμός των γλυπτών που απεικονίζουν ζώα στο Λονδίνο είναι διπλάσιος από εκείνα των γυναικών, σύμφωνα με έρευνα των δημοτικών αρχών.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι από σχεδόν 1.500 μνημεία στην βρετανική πρωτεύουσα, περισσότερο από το ένα πέμπτο είναι αφιερωμένα σε διάσημους άνδρες (20,5%) και μόνο το 4% είναι σε διάσημες γυναίκες.

Ο αριθμός των γλυπτών, δε, που απεικονίζουν ζώα, σχεδόν 100, είναι διπλάσιος από αυτόν των επώνυμων γυναικών.

Μόλις το 1% των γλυπτών είναι αφιερωμένο σε έγχρωμους ενώ από αυτά το 0,9% είναι έγχρωμοι άντρες και το 0,2% είναι έγχρωμες γυναίκες.

Η μελέτη, μέρος ενός εθνικού ερευνητικού προγράμματος της Art UK που χρηματοδοτείται εν μέρει από το Δημαρχείο του Λονδίνου, είναι ο πρώτος ολοκληρωμένος έλεγχος δημόσιας γλυπτικής και μνημείων σε ολόκληρη την πρωτεύουσα.

Η έρευνα αυτή δόθηκε στη δημοσιότητα ενώ ο Δήμαρχος Λονδίνου, Σαντίκ Καν, ανακοίνωσε λεπτομέρειες για ένα ταμείο ύψους 1 εκατομμυρίων λιρών, που θα διασφαλίζει ότι τα ορόσημα και τα μνημεία του Λονδίνου αντικατοπτρίζουν καλύτερα την ποικιλομορφία της πρωτεύουσας και τα επιτεύγματα όλων, όσοι συνέβαλαν στην ανάπτυξη της πόλης.

Η χρηματοδότηση αυτή αποτελεί την πρώτη φάση των εργασιών της Επιτροπής για τη Διαφορετικότητα και καλεί οργανισμούς υπό την ηγεσία της κοινότητας να υποβάλουν αιτήσεις για επιχορηγήσεις αξίας έως και 25.000 λίρες, προκειμένου να βοηθήσουν στην ανανέωση των δημόσιων χώρων.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει νέες ιδέες για την τέχνη του δρόμου, ονοματοδοσία δρόμων και άλλα έργα «για να διασφαλίσουμε ότι μας αφηγούνται μια πληρέστερη εκδοχή της ιστορίας της πρωτεύουσάς μας», ανέφερε το γραφείο του δημάρχου.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, το γραφείο του δημάρχου ανακοίνωσε τους 15 συμμετέχοντες που επιλέχθηκαν ως μέλη της νέας επιτροπής για τη βελτίωση της ποικιλομορφίας στους δημόσιους χώρους της βρετανικής πρωτεύουσας.

Ο Καν είχε ανακοινώσει την συγκρότηση της επιτροπής λίγες μέρες αφότου διαδηλωτές του Black Lives Matter έριξαν ένα άγαλμα του Έντουαρντ Κόλστον, ενός εμπόρου σκλάβων του 17ου αιώνα στο Μπρίστολ,  τον Ιούνιο του 2020.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο ένα γουρούνι, ένα κουνέλι και πολλοί σκύλοι «ηρεμούν» τους αγχωμένους ταξιδιώτες

Διεθνή / Στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο ένα γουρούνι, ένα κουνέλι και πολλοί σκύλοι καθησυχάζουν τους αγχωμένους ταξιδιώτες

Το πρόγραμμα, γνωστό ως Wag Brigade, έκανε το ντεμπούτο του το 2013 και το αεροδρόμιο συνεργάστηκε με την Εταιρεία για την Πρόληψη της Κακοποίησης των Ζώων του Σαν Φρανσίσκο
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ