Λιβύη: Απομάκρυναν 3.000 καμήλες από την Τρίπολη - Μετά από επίθεση

Λιβύη: Απομάκρυναν 3.000 καμήλες από την Τρίπολη - Μετά από επίθεση Facebook Twitter
0

Τρεις χιλιάδες καμήλες που είχαν εισαχθεί από την Αυστραλία, απομακρύνθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από την Τρίπολη, όταν το λιμάνι δέχτηκε επίθεση με πυρά πυροβολικού.

Η επιχείρηση απομάκρυνσης ξεκίνησε την Τετάρτη το βράδυ, με τις καμήλες να οδηγούνται κατά μήκος μιας λεωφόρου που οδηγεί δυτικά της πόλης Ζαουίγια (περίπου 45 χιλιόμετρα εκτός Τρίπολης), όπου και έφτασαν το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με ντόπιο έμπορο.

Όπως, ωστόσο, είπε, κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσης, ένοπλη ομάδα κατάφερε να κλέψει 125 καμήλες όταν περνούσαν από το προάστιο Ζανζούρ της Τρίπολης.

Ο δημοσιογράφος του Reuters είδε περίπου 20 άτομα υπεύθυνα για τη φύλαξη των ζώων, να μαστιγώνουν τις καμήλες που αναζητούσαν τροφή στο πλάι του δρόμου, προκειμένου να τις συγκρατήσουν στη σειρά. Οι δυνάμεις ασφαλείας έκλεισαν για λίγο την κυκλοφορία για να αφήσουν να περάσει το πελώριο κοπάδι.

Σύμφωνα με τον έμπορο, ένας επιχειρηματίας από τη Ζαουίγια αγόρασε τις καμήλες όταν άκουσε πως πωλούνταν φθηνά στην Αυστραλία - όπου κατά χιλιάδες θανατώθηκαν επειδή πίνουν πολύ νερό.

Οι καμήλες συνήθως εισάγονται στη Λιβύη από το Σουδάν, μαζί με κατσίκες, καθώς η κατανάλωση του κρέατός τους είναι ευρέως διαδεδομένη στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι το λιμάνι της Τρίπολης, το οποίο βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης, δέχθηκε επίθεση την Τρίτη από δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος εδώ και περισσότερους από 10 μήνες προσπαθεί να καταλάβει την πρωτεύουσα της Λιβύης.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ