Λευκός Οίκος: Η αύξηση στην τιμή βενζίνης και ενέργειας θα είναι προσωρινή

Λευκός Οίκος: Η αύξηση στην τιμή βενζίνης και ενέργειας θα είναι προσωρινή Facebook Twitter
Φωτ: EPA/Constantin Zinn
0

Ο Λευκός Οίκος εκτιμά πως η αύξηση στην τιμή της βενζίνης και της ενέργειας, που προκάλεσε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, θα είναι προσωρινή.

«Περιμένουμε πράγματι ότι οι τιμές της βενζίνης και της ενέργειας θα αυξηθούν. Αυτό είναι κάτι που ο πρόεδρος έχει μεταφέρει απολύτως ξεκάθαρα στους Αμερικανούς. Πιστεύουμε επίσης ότι θα είναι κάτι προσωρινό και δεν θα διαρκέσει πολύ», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πληθωρισμός μπορεί να είναι υψηλότερος τους επόμενους μήνες από ό,τι θα ήταν χωρίς τον πρόεδρο Πούτιν και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ειδικά εξαιτίας των αυξημένων τιμών στην ενέργεια», συμπλήρωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Άλμα κατέγραψαν οι τιμές καταναλωτή τον Φεβρουάριο

Οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ κατέγραψαν άλμα τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση των τελευταίων 40 ετών, ενώ ο πληθωρισμός αναμένεται να επιταχυνθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες καθώς ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας οδηγεί σε αύξηση το κόστος του αργού πετρελαίου και άλλων εμπορευμάτων.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,8% τον προηγούμενο μήνα ύστερα από αύξηση κατά 0,6% τον Ιανουάριο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Για το 12μηνο έως τον Φεβρουάριο, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 7,9%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση σε ετήσια βάση από τον Ιανουάριο του 1982. Τον Ιανουάριο, οι τιμές καταναλωτή είχαν σημειώσει άλμα 7,5%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Διεθνή / Απορρίφθηκε η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στην Ιταλία – Η Μελόνι μιλά για «χαμένη ευκαιρία»

Σύμφωνα με αναλυτές, η ψήφος δεν συνδέθηκε μόνο με το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης, που θεωρήθηκε τεχνικά σύνθετο, αλλά και με ευρύτερη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Γιατί η απειλή του Ιράν να καταστρέψει εγκαταστάσεις ύδρευσης θα μπορούσε να σημάνει καταστροφή για τις χώρες του Κόλπου

Διεθνή / Γιατί η απειλή του Ιράν για τις εγκαταστάσεις ύδρευσης ίσως σημαίνει «καταστροφή» για τις χώρες του Κόλπου;

Η εύθραυστη ισορροπία στον Κόλπο περνά μέσα από τις μονάδες αφαλάτωσης, από τις οποίες εξαρτάται η καθημερινότητα και η ασφάλεια εκατομμυρίων πολιτών
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε αναβολή επιθέσεων στο Ιράν για 5 ημέρες

Η Τεχεράνη διαψεύδει τους ισχυρισμούς Τραμπ - «ΗΠΑ και Ιράν είχαν τις τελευταίες δύο ημέρες παραγωγικές συνομιλίες για τερματισμό των εχθροπραξιών» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social
THE LIFO TEAM