Λευκός Οίκος: Η αύξηση στην τιμή βενζίνης και ενέργειας θα είναι προσωρινή

Λευκός Οίκος: Η αύξηση στην τιμή βενζίνης και ενέργειας θα είναι προσωρινή Facebook Twitter
Φωτ: EPA/Constantin Zinn
0

Ο Λευκός Οίκος εκτιμά πως η αύξηση στην τιμή της βενζίνης και της ενέργειας, που προκάλεσε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, θα είναι προσωρινή.

«Περιμένουμε πράγματι ότι οι τιμές της βενζίνης και της ενέργειας θα αυξηθούν. Αυτό είναι κάτι που ο πρόεδρος έχει μεταφέρει απολύτως ξεκάθαρα στους Αμερικανούς. Πιστεύουμε επίσης ότι θα είναι κάτι προσωρινό και δεν θα διαρκέσει πολύ», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πληθωρισμός μπορεί να είναι υψηλότερος τους επόμενους μήνες από ό,τι θα ήταν χωρίς τον πρόεδρο Πούτιν και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ειδικά εξαιτίας των αυξημένων τιμών στην ενέργεια», συμπλήρωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Άλμα κατέγραψαν οι τιμές καταναλωτή τον Φεβρουάριο

Οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ κατέγραψαν άλμα τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση των τελευταίων 40 ετών, ενώ ο πληθωρισμός αναμένεται να επιταχυνθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες καθώς ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας οδηγεί σε αύξηση το κόστος του αργού πετρελαίου και άλλων εμπορευμάτων.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,8% τον προηγούμενο μήνα ύστερα από αύξηση κατά 0,6% τον Ιανουάριο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Για το 12μηνο έως τον Φεβρουάριο, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 7,9%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση σε ετήσια βάση από τον Ιανουάριο του 1982. Τον Ιανουάριο, οι τιμές καταναλωτή είχαν σημειώσει άλμα 7,5%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM