Λευκορωσία: Ένοπλοι εισέβαλαν στα γραφεία του διαδικτυακού κολοσσού Yandex

Λευκορωσία: Ένοπλοι εισέβαλαν στα γραφεία του διαδικτυακού κολοσσού Yandex Facebook Twitter
0

Την παρουσία ενόπλων στα γραφεία της Yandex στη Λευκορωσία επιβεβαίωσε η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας της Ρωσίας, την ώρα που οι ταραχές στην πρωτεύουσα της χώρας αυξάνουν.

Ο ρωσικός κολοσσός του Διαδικτύου ανακοίνωσε πως προσπαθεί να λάβει περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό και πως, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι ένοπλοι παρεμπόδισαν υπαλλήλους να βγουν από το κτίριο.

Οι αρχές της Λευκορωσίας ανακοίνωσαν σήμερα τη σύλληψη επιπλέον 700 διαδηλωτών την Τετάρτη, κατά την τέταρτη ημέρα μιας βίαιης καταστολής, με δύο νεκρούς μέχρι στιγμής, ενός κινήματος αμφισβήτησης της επανεκλογής του προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο στις εκλογές της Κυριακής.

Με τις νέες συλλήψεις, τις οποίες ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στο Telegram το λευκορωσικό υπουργείο Εσωτερικών, ανέρχεται σε τουλάχιστον 6.700 ο συνολικός αριθμός των συλληφθέντων από την Κυριακή το βράδυ.

«Οι ταραχές στη χώρα έχασαν τον μαζικό τους χαρακτήρα», εκτιμά σήμερα η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου στην ανακοίνωσή της στον λογαριασμό της στο Telegram, «αλλά το επίπεδο της επιθετικότητας απέναντι στις δυνάμεις της τάξης παραμένει υψηλό».

Το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνει επίσης στην ανακοίνωσή του ότι 103 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί από την Κυριακή, 28 από τους οποίους νοσηλεύονται.

Το υπουργείο δεν διευκρινίζει ωστόσο αν υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των διαδηλωτών, εναντίον των οποίων έχει γίνει μεγάλη χρήση σφαιρών καλυμμένων με καουτσούκ, γκλομπ και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προγραμματίζουν για σήμερα οι διαδηλωτές, για να καταγγείλουν τη νίκη - προϊόν νοθείας, σύμφωνα με τους ίδιους, του ισχυρού άνδρα της Λευκορωσίας, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 26 χρόνια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Συνέντευξη με τον Τούρκο δημοσιογράφο που ο Ερντογάν έχει βάλει στη λίστα θανάτου

Βασιλική Σιούτη / Συνέντευξη με τον Τούρκο δημοσιογράφο που ο Ερντογάν κυνηγά στην Ευρώπη

Πρωτοσέλιδο της Sabah στοχοποιεί τον εξόριστο Τούρκο δημοσιογράφο, Cevheri Güven, αποδεικνύοντας ότι οι πράκτορες του Ερντογάν δρουν ανεξέλεγκτα στη Γερμανία. Ο Τούρκος δημοσιογράφος, που τα προηγούμενα χρόνια ζούσε στην Ελλάδα, εξηγεί στη LIFO γιατί ενοχλεί τόσο το καθεστώς Ερντογάν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ