Language control επιβάλουν στους πελάτες τους μπαρ της Δανίας

Language control επιβάλουν στους πελάτες τους μπαρ της Δανίας Facebook Twitter
0

Τεστ γλώσσας και αυστηρή πόρτα επιβάλουν μπαρ της Δανίας στους θαμώνες, μετά από πολλαπλές καταγγελίες για παρενόχληση σε γυναίκες πελάτισσες. Οι επισκέπτες θα πρέπει για να περάσουν να αποδείξουν τη γλωσσική τους ικανότητα στα δανικά, τα γερμανικά ή τα αγγλικά, μετά από τις καταγγελίες από γυναίκες στις πόλεις  Thisted, Sonderborg και Χάντερσλεβ ότι δέχτηκαν ακατάλληλες προτάσεις από ομάδες ανδρών.

"Πολλοί από τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο που βγαίνουν το Σαββατοκύριακο δεν ξέρουν τους κανόνες. Όταν δουν ένα κορίτσι, τρελαίνονται, προσπαθούν να την χαϊδέψουν», δήλωσε ο ιδιοκτήτης μπαρ Ραφί Ιμπραήμ, πρόσφυγας και ο ίδιος από τη Συρία.

Από την πλευρά του ο Torben Hoffmann Rosenstock, διευθύνων σύμβουλος της ένωσης των ιδιοκτητών εστιατορίων και μπαρ λέει ότι όταν μια ομάδα πελατών παρουσιάσει απειλητική συμπεριφορά, δημιουργούνται ζητήματα για την ασφάλεια. 

Πάντως, όπως αναφέρει το rt.com, τα μέτρα δέχτηκαν την έντονη κριτική της Διεθνούς Αμνηστίας που ζήτησε την απαγόρευση των διακρίσεων, λέγοντας ότι δεν μπορεί για κάποιους να επιβάλλεται μια γενική απαγόρευση.

Στο τέλος του περασμένου έτους, η Δανία προκάλεσε αντιδράσεις ανακοινώνοντας ότι θα αφαιρεί τιμαλφή και μετρητά από τους πρόσφυγες για την κάλυψη των εξόδων παραμονής τους στη χώρα. Το πρόσφατα εισαχθέν νομοσχέδιο θα επιτρέψει στις δανικές αρχές να αφαιρούν μετρητά και ατομικά  είδη πάνω από το ύψος των  1.340 ευρώ που επιτρέπεται να έχουν πάνω τους οι πρόσφυγες. Το κοινοβούλιο της Δανίας πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο την επόμενη εβδομάδα.

Η πρακτική αυτή προκάλεσε στην αντίδραση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM
Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM