Κύπρος: Μία στις τρεις γυναίκες της χώρας θα πέσει θύμα βίας κάποια στιγμή στη ζωή της

Κύπρος: Μία στις τρεις γυναίκες της χώρας θα πέσει θύμα βίας κάποια στιγμή στη ζωή της Facebook Twitter
1

Την πλήρη εφαρμογή της Σύμβασης για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας ενάντια στις Γυναίκες και την Ενδοοικογενειακή Βία, ζητά από την κυπριακή κυβέρνηση, το Κυπριακό Λόμπι Γυναικών (ΚΛΓ).

Σήμερα, στην Κύπρο, 1 στις 3 γυναίκες, κάποια στιγμή στη ζωή της, θα πέσει θύμα σωματικής, ψυχολογικής, σεξουαλικής ή άλλης μορφής βίας, αναφέρει το Κυπριακό Λόμπι Γυναικών (ΚΛΓ) και καλεί την κυβέρνηση να εφαρμόσει πλήρως τη Σύμβαση για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας ενάντια στις Γυναίκες και την Ενδοοικογενειακή Βία, γνωστής ως «Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης» η οποία επικυρώθηκε και από την χώρα μας.

Το ΚΛΓ τονίζει πως «τα αυξανόμενα περιστατικά βίας κατά των γυναικών στην Κύπρο δεν επιτρέπουν κανένα εφησυχασμό και καμία καθυστέρηση, από κανένα».


Σύμφωνα με το ΚΛΓ, η εφαρμογή της «Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης» απαιτεί εκτεταμένες νομοθετικές αλλαγές, την ανάπτυξη εξειδικευμένων υπηρεσιών προστασίας και στήριξης θυμάτων, την εφαρμογή συστηματικών προγραμμάτων πρόληψης, καθώς και συντονισμένες δια-τμηματικές διαδικασίες μεταξύ των κυβερνητικών υπηρεσιών και συνεργασίες με Μη Κυβερνητικούς Φορείς.

Το Κυπριακό Λόμπι Γυναικών ζητά «τη δημιουργία στρατηγικού συντονισμού προς την εφαρμογή της Σύμβασης, με τη συμμετοχή επαγγελματιών από όλες τις σχετικές υπηρεσίες, γυναικείες οργανώσεις και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) και άλλους αρμόδιους φορείς, όπως προβλέπεται από τη Σύμβαση».

«Αναμένουμε να δούμε την πλήρη υλοποίηση της "Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης" μέσα από ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό και συντονισμό, ώστε να δώσουμε ένα τέλος στη βία ενάντια στις γυναίκες και τα κορίτσια», καταλήγει το Κυπριακό Λόμπι Γυναικών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έλον Μασκ: «Φρένο» στα σχέδια για νέο κόμμα – Στήριξη σε Ρεπουμπλικανούς και Τζ.Ντ. Βανς

Διεθνή / Έλον Μασκ: «Φρένο» στα σχέδια για νέο κόμμα – Στήριξη σε Ρεπουμπλικανούς και Τζέι Ντι Βανς

Ο Έλον Μασκ φαίνεται να παγώνει τα σχέδιά του για τη δημιουργία νέου πολιτικού κόμματος στις ΗΠΑ, φοβούμενος ρήξη με τους Ρεπουμπλικανούς. Αντίθετα, σκέφτεται να στηρίξει τον αντιπρόεδρο JD Vance για τις εκλογές του 2028.
LIFO NEWSROOM
Ο Κρις Μάρτιν για το ζευγάρι στο «σκάνδαλο με τον CEO στους Coldplay»: «Τους στέλνουμε αγάπη»

Διεθνή / Ο Κρις Μάρτιν για το ζευγάρι στο «σκάνδαλο με τον CEO στους Coldplay»: «Τους στέλνουμε αγάπη»

Ευχαριστούμε που ήρθατε μετά από εκείνο το φιάσκο, αλλά όταν η ζωή σου πετά λεμόνια, να τα κάνεις λεμονάδα, είπε σε συναυλία των Coldplay αναφερόμενος σε όσα έγιναν τον Ιούλιο στη Βοστώνη
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Σχέδιο για ΝΑΤΟϊκή δύναμη ασφαλείας στην Ουκρανία χωρίς φυσικά Αμερικανούς στρατιώτες

Διεθνή / Το σχέδιο Τραμπ για ΝΑΤΟϊκού τύπου δύναμη ασφαλείας στην Ουκρανία χωρίς Αμερικανούς στρατιώτες

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει ευρωπαϊκή δύναμη ασφαλείας στην Ουκρανία μετά από πιθανή ειρηνευτική συμφωνία - Οι ΗΠΑ εξετάζουν παροχή αεροπορικής υποστήριξης, αποκλείοντας όμως την ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων
LIFO NEWSROOM
Hamamatsu: Η ιαπωνική πόλη που προσελκύει μετανάστες για να αντιστρέψει την πληθυσμιακή πτώση

Διεθνή / Hamamatsu: Η ιαπωνική πόλη που προσελκύει μετανάστες για να αντιστρέψει την πληθυσμιακή πτώση

Η πόλη Hamamatsu στην Ιαπωνία στρατολογεί μετανάστες για να αντιμετωπίσει τη μείωση του πληθυσμού και την έλλειψη εργατικού δυναμικού, δημιουργώντας παράλληλα μια δυναμική οικονομία και ευκαιρίες για νέους Ιάπωνες
LIFO NEWSROOM
Πώς δίκτυα offshore μετέφεραν πετρέλαιο από Ιράν, Ρωσία και Βενεζουέλα στην Κίνα

Διεθνή / Πώς δίκτυα offshore μετέφεραν πετρέλαιο από Ιράν, Ρωσία και Βενεζουέλα στην Κίνα

Αποκαλύψεις για offshore εταιρείες και ναυτικά ενέχυρα που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά πετρελαίου από Ιράν, Ρωσία και Βενεζουέλα στην Κίνα, παρακάμπτοντας τις κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ενδιαφέρον θα είχε να αναφερθούν και τα ποσοστά των ανδρών που υφίστανται σωματική βία, γιατί τουλάχιστον στην Ελλάδα ταυτίζονται με αυτά των γυναικών, ενώ το ποσοστό των ανδρών που υφίσταται ψυχολογική βία εκτοξεύεται στο 90%. Με άλλα λόγια, δεν προκειται για πρόβλημα των γυναικών, αλλά για πρόβλημα και των δύο φύλων.