Κύπριος πρόσφυγας ζητά να αποζημιωθεί από κονδύλια που δίνει η Ε.Ε. στην Τουρκία

Κύπριος πρόσφυγας ζητά να αποζημιωθεί από κονδύλια που δίνει η Ε.Ε. στην Τουρκία Facebook Twitter
Achilleas Zavallis / SOOC
0

Υιοθέτηση ενδιάμεσης απόφασης από την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, για αποζημίωσή του από τα κονδύλια που δίνει η ΕΕ στην Τουρκία για το προσφυγικό, ζητά Ελληνοκύπριος, εκτοπισμένος από την Αμμόχωστο.

Πρόκειται για τον χειροπράκτη Ντίνο Ραμόν, που προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) για την περιουσία του στο Μπογάζι, κλινική 32 δωματίων, την οποία είχε σχεδόν αποπερατώσει το καλοκαίρι του 1974, όταν ο ίδιος ήταν ηλικίας 37 ετών.

Το ΕΔΑΔ δικαίωσε τον κ. Ραμόν το 2010, επιδικάζοντας αποζημίωση ύψους 450.000 ευρώ, όμως 8 χρόνια μετά η Άγκυρα δεν έχει καταβάλει ακόμη το ποσό.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενόψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) μεταξύ 13 και 15 Μαρτίου, στο Στρασβούργο, ο 81χρονος σήμερα Ραμόν, έστειλε επιστολή μέσω του δικηγόρου του, Αχιλλέα Δημητριάδη, ζητώντας να δοθεί λύση από τα 3 δισ. ευρώ που λαμβάνει η Τουρκία απ' την ΕΕ για το προσφυγικό.

Στην επιστολή σημειώνεται ότι όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, είναι επίσης μέλη της Επιτροπής Υπουργών του ΣτΕ και αποτελούν την πλειοψηφία του.

Ο κ. Ραμόν αναφέρεται στα κονδύλια με τα οποία η ΕΕ ενισχύει την Τουρκία για τη φιλοξενία προσφύγων στο έδαφός της και σημειώνει ότι και ο ίδιος είναι πρόσφυγας, αφού το σπίτι και η περιουσία του, βρίσκεται στο τμήμα της Κύπρου που τελεί υπό τον αποκλειστικό έλεγχο της 'Αγκυρας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ραμόν διεκδικεί την επιστροφή της περιουσίας του.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM