Κύπριος πρόσφυγας ζητά να αποζημιωθεί από κονδύλια που δίνει η Ε.Ε. στην Τουρκία

Κύπριος πρόσφυγας ζητά να αποζημιωθεί από κονδύλια που δίνει η Ε.Ε. στην Τουρκία Facebook Twitter
Achilleas Zavallis / SOOC
0

Υιοθέτηση ενδιάμεσης απόφασης από την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, για αποζημίωσή του από τα κονδύλια που δίνει η ΕΕ στην Τουρκία για το προσφυγικό, ζητά Ελληνοκύπριος, εκτοπισμένος από την Αμμόχωστο.

Πρόκειται για τον χειροπράκτη Ντίνο Ραμόν, που προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) για την περιουσία του στο Μπογάζι, κλινική 32 δωματίων, την οποία είχε σχεδόν αποπερατώσει το καλοκαίρι του 1974, όταν ο ίδιος ήταν ηλικίας 37 ετών.

Το ΕΔΑΔ δικαίωσε τον κ. Ραμόν το 2010, επιδικάζοντας αποζημίωση ύψους 450.000 ευρώ, όμως 8 χρόνια μετά η Άγκυρα δεν έχει καταβάλει ακόμη το ποσό.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενόψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) μεταξύ 13 και 15 Μαρτίου, στο Στρασβούργο, ο 81χρονος σήμερα Ραμόν, έστειλε επιστολή μέσω του δικηγόρου του, Αχιλλέα Δημητριάδη, ζητώντας να δοθεί λύση από τα 3 δισ. ευρώ που λαμβάνει η Τουρκία απ' την ΕΕ για το προσφυγικό.

Στην επιστολή σημειώνεται ότι όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, είναι επίσης μέλη της Επιτροπής Υπουργών του ΣτΕ και αποτελούν την πλειοψηφία του.

Ο κ. Ραμόν αναφέρεται στα κονδύλια με τα οποία η ΕΕ ενισχύει την Τουρκία για τη φιλοξενία προσφύγων στο έδαφός της και σημειώνει ότι και ο ίδιος είναι πρόσφυγας, αφού το σπίτι και η περιουσία του, βρίσκεται στο τμήμα της Κύπρου που τελεί υπό τον αποκλειστικό έλεγχο της 'Αγκυρας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ραμόν διεκδικεί την επιστροφή της περιουσίας του.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM