Κυπριακό: «Περίοδο περισυλλογής» για τις δύο πλευρές βλέπει ο γ.γ. του ΟΗΕ

Κυπριακό: «Περίοδο περισυλλογής» για τις δύο πλευρές βλέπει ο γ.γ. του ΟΗΕ Facebook Twitter
EPA/JUSTIN LANE
0

Το Κυπριακό θα είναι ένα από τα πολλά θέματα που θα συζητηθούν στις διάφορες διμερείς συζητήσεις που θα έχει τον ερχόμενο μήνα ο γενικός γραμματέας του OHE, Αντόνιο Γκουτέρες, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του, Στέφαν Ντούρατζιτς.

Ο ίδιος είπε ότι οι δύο πλευρές στην Κύπρο «βρίσκονται σε περίοδο περισυλλογής» και ο γενικός γραμματέας «εν ευθέτω χρόνω θα αποφασίσει για τη μελλοντική πορεία».

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση κατά την τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων των διεθνών ΜΜΕ, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα, απαντώντας σε ερώτηση αν θα αντικατασταθεί ο ειδικός σύμβουλος Έσπεν Άιντε, ο οποίος παραιτήθηκε για να πολιτευθεί στην Νορβηγία, είπε ότι το γραφείο του κ. Άιντε θα διευθύνεται από την αναπληρώτρια γενική σύμβουλο του γενικού γραμματέα, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Ο κ. Ντούραζιτς ανέφερε σχετικά με τον διορισμό νέου ειδικού συμβούλου, ότι δεν θα προταθεί ένα όνομα ή ένα πρόσωπο, «που ένα ή περισσότερα από τα μέρη δεν αποδέχονται». Αυτό, πρόσθεσε, «είναι θέμα αρχής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM
«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM