Κυπριακό: «Περίοδο περισυλλογής» για τις δύο πλευρές βλέπει ο γ.γ. του ΟΗΕ

Κυπριακό: «Περίοδο περισυλλογής» για τις δύο πλευρές βλέπει ο γ.γ. του ΟΗΕ Facebook Twitter
EPA/JUSTIN LANE
0

Το Κυπριακό θα είναι ένα από τα πολλά θέματα που θα συζητηθούν στις διάφορες διμερείς συζητήσεις που θα έχει τον ερχόμενο μήνα ο γενικός γραμματέας του OHE, Αντόνιο Γκουτέρες, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του, Στέφαν Ντούρατζιτς.

Ο ίδιος είπε ότι οι δύο πλευρές στην Κύπρο «βρίσκονται σε περίοδο περισυλλογής» και ο γενικός γραμματέας «εν ευθέτω χρόνω θα αποφασίσει για τη μελλοντική πορεία».

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση κατά την τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων των διεθνών ΜΜΕ, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα, απαντώντας σε ερώτηση αν θα αντικατασταθεί ο ειδικός σύμβουλος Έσπεν Άιντε, ο οποίος παραιτήθηκε για να πολιτευθεί στην Νορβηγία, είπε ότι το γραφείο του κ. Άιντε θα διευθύνεται από την αναπληρώτρια γενική σύμβουλο του γενικού γραμματέα, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Ο κ. Ντούραζιτς ανέφερε σχετικά με τον διορισμό νέου ειδικού συμβούλου, ότι δεν θα προταθεί ένα όνομα ή ένα πρόσωπο, «που ένα ή περισσότερα από τα μέρη δεν αποδέχονται». Αυτό, πρόσθεσε, «είναι θέμα αρχής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ επιβάλλει 100.000 δολάρια για βίζα H-1B: Τι σημαίνει για τους ξένους εργαζόμενους στις ΗΠΑ

Διεθνή / Ο Τραμπ επιβάλλει 100.000 δολάρια για βίζα H-1B: Τι σημαίνει για τους ξένους εργαζόμενους στις ΗΠΑ

Εκτός από τη νέα χρέωση για τις βίζες, ο Τραμπ υπέγραψε ένα εκτελεστικό διάταγμα που εισάγει ένα πρόγραμμα "Χρυσής Κάρτας", το οποίο θα επιτρέπει σε άτομα να αγοράσουν αμερικανική κατοικία για 1 εκατομμύριο δολάρια
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να πουλήσουν όπλα αξίας 6 δισ. δολαρίων στο Ισραήλ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να πουλήσουν όπλα αξίας 6 δισ. δολαρίων στο Ισραήλ

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν την υποστήριξή τους παρά την αυξανόμενη διεθνή πίεση προς το Ισραήλ και τις προσπάθειες ενός αυξανόμενου αριθμού Δημοκρατικών γερουσιαστών να εμποδίσουν την πώληση όπλων στη χώρα
LIFO NEWSROOM