Κροατία: Η χώρα θέλει να υιοθετήσει το ευρώ μέσα στα επόμενα 7-8 χρόνια

Κροατία: Η χώρα θέλει να υιοθετήσει το ευρώ μέσα στα επόμενα 7-8 χρόνια Facebook Twitter
0

Η Κροατία θέλει να γίνει μέλος της ευρωζώνης μέσα στα επόμενα επτά με οκτώ χρόνια, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς.


«Δεν θέλουμε να διευκρινίσουμε συγκεκριμένες ημερομηνίες, αλλά θέλουμε η Κροατία να γίνει μέλος της ευρωζώνης εντός δύο κυβερνητικών θητειών», δήλωσε ο Πλένκοβιτς σε οικονομικό συνέδριο, αφιερωμένος στην εισαγωγή του ευρώ στην Κροατία. Η κεντροδεξιά κυβέρνηση ανήλθε στην εξουσία πριν από ένα χρόνο.

Η βασική πρόκληση της Κροατίας πριν την υιοθέτηση του ευρώ αναμένεται να είναι η μείωση του δημόσιου χρέους, που είναι λίγο πάνω από το 80% του ΑΕΠ.

«Ο στόχος μας είναι να μειώσουμε το δημόσιο χρέος στο 72% του ΑΕΠ έως το 2020... Προχωρούμε σε μια μεγάλη δημοσιονομική εξυγίανση και φέτος το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα ακόμα χαμηλότερο από το περυσινό 0,9% του ΑΕΠ», δήλωσε ο Πλένκοβιτς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη χάνει 500 εκατ. ευρώ την ημέρα από την κρίση στη Μέση Ανατολή

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε επίσης ότι έως το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτροδότηση, το οποίο θα περιλαμβάνει φιλόδοξο πανευρωπαϊκό στόχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ εξακολουθεί να απορρίπτει την πρόταση του Ιράν και συζητά την παράταση του ναυτικού αποκλεισμού

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε ότι ο Τραμπ εξετάζει μέτρα για τη σταθεροποίηση των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου, καθώς και τρόπους περιορισμού των επιπτώσεων του ναυτικού αποκλεισμού στους Αμερικανούς καταναλωτές
THE LIFO TEAM