Κροατία: Η χώρα θέλει να υιοθετήσει το ευρώ μέσα στα επόμενα 7-8 χρόνια

Κροατία: Η χώρα θέλει να υιοθετήσει το ευρώ μέσα στα επόμενα 7-8 χρόνια Facebook Twitter
0

Η Κροατία θέλει να γίνει μέλος της ευρωζώνης μέσα στα επόμενα επτά με οκτώ χρόνια, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς.


«Δεν θέλουμε να διευκρινίσουμε συγκεκριμένες ημερομηνίες, αλλά θέλουμε η Κροατία να γίνει μέλος της ευρωζώνης εντός δύο κυβερνητικών θητειών», δήλωσε ο Πλένκοβιτς σε οικονομικό συνέδριο, αφιερωμένος στην εισαγωγή του ευρώ στην Κροατία. Η κεντροδεξιά κυβέρνηση ανήλθε στην εξουσία πριν από ένα χρόνο.

Η βασική πρόκληση της Κροατίας πριν την υιοθέτηση του ευρώ αναμένεται να είναι η μείωση του δημόσιου χρέους, που είναι λίγο πάνω από το 80% του ΑΕΠ.

«Ο στόχος μας είναι να μειώσουμε το δημόσιο χρέος στο 72% του ΑΕΠ έως το 2020... Προχωρούμε σε μια μεγάλη δημοσιονομική εξυγίανση και φέτος το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα ακόμα χαμηλότερο από το περυσινό 0,9% του ΑΕΠ», δήλωσε ο Πλένκοβιτς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Ο Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα για νέο παγκόσμιο δασμό 10%: «Θα τεθεί σε ισχύ σχεδόν αμέσως»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιβάλλει νέο παγκόσμιο δασμό μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να ακυρώσει πολλούς από τους παγκόσμιους δασμούς που είχε επιβάλει πέρυσι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Διεθνή / «Ντροπή»: Έξαλλος ο Τραμπ με το Ανώτατο Δικαστήριο για τους δασμούς - Ανακοίνωσε παγκόσμιο δασμό 10% 

Ο Τραμπ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους δικαστές που συντάχθηκαν με την πλειοψηφία, λέγοντας ότι είναι «αντιπατριώτες» και «ντροπή για τις οικογένειές τους»
THE LIFO TEAM