Κορωνοϊός: Τα κρούσματα στην Ευρώπη ξεπέρασαν τα 25 εκατ.

Κορωνοϊός: Τα κρούσματα στην Ευρώπη ξεπέρασαν τα 25 εκατ. Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην Ευρώπη ξεπέρασαν τα 25 εκατομμύρια, σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters.

Ο αριθμός αυτός καταγράφεται την ώρα που πολλές χώρες επαναφέρουν ή παρατείνουν τα περιοριστικά μέτρα καθώς η αναζωπύρωση της πανδημίας απειλεί με κατάρρευση τις υπηρεσίες υγείας.

Η Ευρώπη έχει καταγράψει τουλάχιστον 25.016.506 κρούσματα και 559.863 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας. Η ήπειρος, όπου κατοικεί μόλις το ένα δέκατο του παγκόσμιου πληθυσμού, παραμένει η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο στον κόσμο, με σχεδόν το 30% των συνολικών κρουσμάτων και θανάτων.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την Τρίτη πιο σκληρά μέτρα, διάρκειας τουλάχιστον έξι εβδομάδων, προειδοποιώντας ότι η νέα μετάλλαξη του SARS-CoV-2 που πρωτοεμφανίστηκε στη χώρα του εξαπλώνεται ταχύτατα και μπορεί να οδηγήσει στα όριά του το εθνικό σύστημα υγείας μέσα σε 21 ημέρες.

Η Γερμανία, με περίπου 600 θανάτους την ημέρα, κατά μέσο όρο, παρέτεινε το πανεθνικό lockdown μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επισήμανε ότι τα νοσοκομεία και ιδίως οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι ήδη υπερπλήρη.

Στην Ιταλία, οι περιορισμοί παρατάθηκαν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM