Κορωνοϊός: Έκτακτη συνεδρίαση της ΕΕ για τη μετάλλαξη - Ποιες χώρες ανέστειλαν τις πτήσεις

Κορωνοϊός: Έκτακτη συνεδρίαση της ΕΕ για τη μετάλλαξη - Ποιες χώρες ανέστειλαν τις πτήσεις Facebook Twitter
EPA/ATIENZA
0

Συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού μηχανισμού κρίσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπό τη γερμανική προεδρία έχει προγραμματιστεί αύριο στις 12.00 για καλύτερο ευρωπαϊκό συντονισμό στην αντιμετώπιση της μετάλλαξης του κορωνοϊού.

Το βράδυ της Κυριακής, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ είχε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των χωρών – μελών για την αξιολόγηση της κατάστασης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αργότερα είναι πιθανό να ληφθούν νέες αποφάσεις και σε εθνικό επίπεδο, αναφορικά με την αναστολή πτήσεων από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως έκαναν πολλές ακόμη χώρες της ΕΕ.

Το νέο, λιγότερο επικίνδυνο αλλά άκρως μολυσματικό στέλεχος του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στη Βρετανία δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε εθνικό lockdown, ενώ η ίδια μετάλλαξη του ιού έχει εντοπιστεί επίσης σε Ιταλία, Ολλανδία, Δανία και Αυστραλία. 

Μέχρι στιγμής, οι χώρες που έχουν κλείσει τα σύνορά τους με τη Βρετανία είναι η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ιρλανδία και η Βουλγαρία, ενώ θέμα ωρών θεωρείται η αντίστοιχη απόφαση και για τις υπόλοιπες χώρες.

Ελλάδα και Κύπρος έχουν αυξήσει τον χρόνο καραντίνας, ζήτημα που θα επανεξεταστεί. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε πως οι ταξιδιώτες που φθάνουν στην Ελλάδα από τη Βρετανία θα μπαίνουν σε καραντίνα 7 ημερών.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ, ΕΡΤ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ