Κορωνοϊός - Βρετανία: «Τα περιοριστικά μέτρα ίσως παραταθούν για άλλους έξι μήνες»

Κορωνοϊός - Βρετανία: «Τα περιοριστικά μέτρα ίσως παραταθούν για άλλους έξι μήνες» Facebook Twitter
0

Οι Βρετανοί θα πρέπει να υπομείνουν κάποιας μορφής περιοριστικά μέτρα του κορωνοϊού για άλλους έξι μήνες ή και για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δήλωσε σήμερα η αναπληρώτρια επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας Τζένι Χάρις.

Η ίδια προειδοποίησε πως ότι ένα δεύτερο κύμα του νέου κορονοϊού θα μπορούσε να πλήξει τη χώρα αν τα μέτρα αρθούν πρόωρα.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει πει ότι θα επανεξετάσει σε τρεις εβδομάδες τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε την περασμένη Δευτέρα. Η Χάρις τόνισε σήμερα ότι είναι ακόμη πάρα πολύ νωρίς για να γνωρίζουν οι ειδικοί αν επιτεύχθηκε το επιθυμητό αποτέλεσμα, να περιοριστεί δηλαδή η εξάπλωση του ιού στη Βρετανία.

«Δεν πρέπει τότε να επιστρέψουμε απότομα στον φυσιολογικό τρόπο ζωής μας, αυτό θα ήταν επικίνδυνο. Αν σταματήσουμε τότε, όλες οι προσπάθειές μας θα πάνε χαμένες και θα μπορούσαμε δυνητικά να βιώσουμε μια δεύτερη κορύφωση», πρόσθεσε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Με τον καιρό, πιθανότατα για τους επόμενους έξι μήνες, θα έχουμε μια επανεξέταση ανά τρεις εβδομάδες, θα δούμε πού βαδίζουμε (...) Μετά, σταδιακά, θα μπορέσουμε, ελπίζουμε, να προσαρμόσουμε κάποια από τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και σταδιακά να επιστρέψουμε όλοι στην κανονικότητα», πρόσθεσε.

Η Χάρις είπε ότι «ο στόχος είναι κινούμενος» και «πρέπει απλώς να περιμένουμε για να δούμε πόσο επιτυχημένοι σταθήκαμε».

Ως προς τον αριθμό των νεκρών από τον ιό, η ίδια πρόσθεσε πως «προβλέπουμε πως οι αριθμοί μας θα χειροτερεύσουν την επόμενη εβδομάδα, πιθανώς και δύο εβδομάδες και έπειτα αναμένουμε να δούμε αν καταφέραμε να κατεβάσουμε την καμπύλη και αν αρχίσουμε να βλέπουμε πτώση των νεκρών».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM