Κορωνοϊός: 5.780 νέα κρούσματα στη Γερμανία - 253 οι νεκροί

Κορωνοϊός: 5.780 νέα κρούσματα στη Γερμανία - 253 οι νεκροί Facebook Twitter
Στους 42.288 ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Γερμανία - ΕΡΑ
0

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Γερμανία έφτασε τα 42.288, ενώ 253 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω του ιού, ανακοίνωσε σήμερα το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Τα κρούσματα παρουσίασαν αύξηση κατά 5.780 σε σχέση με χθες Πέμπτη, ενώ ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 55.

Όπως έγινε, εν τω μεταξύ γνωστό χθες, σύμφωνα με τη FAZ, δίνονται οδηγίες σε γιατρούς για «διαλογή» ασθενών σε περίπτωση που οι ΜΕΘ δεν μπορούν να καλύψουν πλέον τις ανάγκες.

Πλέον, οι επιστημονικοί σύλλογοι του κλάδου της υγείας δίνουν σε νοσοκομειακούς γιατρούς οδηγίες «διαλογής» ασθενών, στην περίπτωση κατά την οποία οι κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείες δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες.

Επτά Ιατρικές Εταιρίες, μεταξύ των οποίων αυτές των Αναισθησιολόγων και των Εντατικολόγων, έχουν συντάξει έγγραφο με οδηγίες σχετικά με την σειρά υποδοχής των ασθενών στα νοσοκομεία, σε περίπτωση υπερφόρτωσής τους, σύμφωνα με τη FAZ.

«Εάν δεν είναι πλέον εφικτό να εισαχθούν στις ΜΕΘ όλοι οι ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, η κατανομή των περιορισμένων διαθέσιμων μέσων θα πρέπει να αποφασιστεί με βάση την διαλογή της ιατρικής καταστροφών», αναφέρεται στο έγγραφο και τονίζεται ότι είναι «αναπόφευκτο» να γίνει επιλογή σχετικά με το ποια άτομα θα γίνουν δεκτά στις ΜΕΘ και ποια όχι.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ