LIVE!

Κοροναϊός: Ταξιδιωτική οδηγία για την Ευρώπη εξετάζει ο Λευκός Οίκος - Τα ξημερώματα δηλώσεις από τον Τραμπ

Κοροναϊός: Ταξιδιωτική οδηγία για την Ευρώπη εξετάζει ο Λευκός Οίκος - Τα ξημερώματα δηλώσεις από τον Τραμπ Facebook Twitter
ΕΡΑ - Φωτογραφία Αρχείου
0

Οι ΗΠΑ εξετάζουν να απαγορεύσουν σε ταξιδιώτες από την Ευρώπη να εισέλθουν στην χώρα εξαιτίας του κοροναϊού, όπως έχει ήδη κάνει για ταξιδιώτες από την Κίνα, δήλωσε σήμερα ένας ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

«Διερωτόμαστε πώς να αντιμετωπίσουμε την Ευρώπη στο σύνολό της», δήλωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, Κεν Κουτσινέλι, κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής ακρόασης. Τόνισε ότι οι ήδη ενισχυμένες ταξιδιωτικές οδηγίες δεν έχουν «ακόμη» επιτρέψει να «εμποδίσουν την προσέλευση ταξιδιωτών» από την Γηραιά Ήπειρο. «Αλλά το εξετάζουμε», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε σήμερα να υποβαθμίσει τους φόβους της επιδημίας του κοροναϊού που εξαπλώνεται με ταχύτητα και τόνισε ότι θα χρησιμοποιήσει όλους τους απαραίτητους κυβερνητικούς πόρους για την καταπολέμησή του. «Είμαι πλήρως προετοιμασμένος να χρησιμοποιήσω όλες τις δυνάμεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για να διαχειριστούμε την υφιστάμενη πρόκληση του κοροναϊού», έγραψε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος στο Twitter.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης οι δηλώσεις Τραμπ

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε υπόμνημα με το οποίο καλεί τον υπουργό Εργασίας των ΗΠΑ να λάβει μέτρα για την αύξηση της διαθεσιμότητας των αναπνευστικών συσκευών για τη χρήση από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που διαχειρίζονται την επιδημία του κοροναϊού. Ο πρόεδρος Τραμπ θα προβεί σε δηλώσεις για τον κοροναϊό γύρω στις 02.00 της Πέμπτης, ώρα Ελλάδος.

«Θα κάνω μια δήλωση αργότερα για όσα έχω αποφασίσει να κάνω», δήλωσε με αφορμή μια συνάντηση με τους διοικητές των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών στον Λευκό Οίκο. «Θα λάβουμε μια σειρά από αποφάσεις». Όταν ρωτήθηκε αν θα αναφερθεί στο οικονομικό ή στο υγειονομικό σκέλος της επιδημίας, ο πρόεδρος Τραμπ απάντησε «και στα δύο». Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν το όριο των 1.000 κρουσμάτων του νέου κοροναϊού, σύμφωνα με το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς και 31 άνθρωποι έχουν πεθάνει, σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών

Αναστέλλονται τα μη αναγκαία ταξίδια των υπαλλήλων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποφάσισε να αναστείλει τα μη απολύτως αναγκαία ταξίδια των υπαλλήλων του, λόγω της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού και στο εξής θα επιτρέπει μόνο τις αποστολές που θεωρούνται κρίσιμης σημασίας, ανέφεραν τρεις πηγές στο πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με μία από τις πηγές αυτές, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της, οι αποφάσεις για τις μετακινήσεις των εργαζομένων που βρίσκονται στο εξωτερικό θα λαμβάνονται από τις κατά τόπους πρεσβείες και τα προξενεία. Το προσωπικό που εδρεύει στην Ουάσινγκτον θα πρέπει να λαμβάνει την έγκριση της υπηρεσίας του.

Δύο άλλες πηγές επιβεβαίωσαν ότι οι εργαζόμενοι που εδρεύουν στις ΗΠΑ χρειάζονται την έγκριση των υπηρεσιών τους. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές. 

Με πληροφορίες από /ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP/Guardian

Διεθνή
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρ΄πεια της Ευρώπης;

Διεθνή / Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρέπεια της Ευρώπης;

Η άρνηση της Ισπανίας να επιτρέψει τη χρήση των βάσεων Rota και Morón για τις πρόσφατες αμερικανο-ισραηλινές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή (αρχές 2026) αποτελεί μια από τις πιο τολμηρές διπλωματικές κινήσεις μέλους του ΝΑΤΟ τις τελευταίες δεκαετίες.
THE LIFO TEAM
Μπορεί ένα αρχιτεκτονικό γραφείο να αποδεσμευτεί από το όνομα του ιδρυτή του; Η υπόθεση Zaha Hadid

Διεθνή / Μπορεί ένα αρχιτεκτονικό γραφείο να αποδεσμευτεί από το όνομα του ιδρυτή του; Η υπόθεση Zaha Hadid

Το Εφετείο της Αγγλίας έκρινε ότι η συμφωνία που υποχρεώνει το Zaha Hadid Architects να διατηρεί το όνομα της ιδρύτριάς του και να καταβάλλει 6% των εσόδων του στο Zaha Hadid Foundation μπορεί να τερματιστεί με εύλογη προειδοποίηση, ανοίγοντας τον δρόμο για πιθανή επαναδιαπραγμάτευση ή αλλαγή ονόματος.
THE LIFO TEAM
Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή οδηγεί διεθνείς ομίλους πολυτελείας και μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου σε προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων και αναστολή δραστηριοτήτων στον Κόλπο.
THE LIFO TEAM