Κοροναϊός: Ταξιδιωτική οδηγία για την Ευρώπη εξετάζει ο Λευκός Οίκος - Τα ξημερώματα δηλώσεις από τον Τραμπ

Κοροναϊός: Ταξιδιωτική οδηγία για την Ευρώπη εξετάζει ο Λευκός Οίκος - Τα ξημερώματα δηλώσεις από τον Τραμπ Facebook Twitter
ΕΡΑ - Φωτογραφία Αρχείου
0

Οι ΗΠΑ εξετάζουν να απαγορεύσουν σε ταξιδιώτες από την Ευρώπη να εισέλθουν στην χώρα εξαιτίας του κοροναϊού, όπως έχει ήδη κάνει για ταξιδιώτες από την Κίνα, δήλωσε σήμερα ένας ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

«Διερωτόμαστε πώς να αντιμετωπίσουμε την Ευρώπη στο σύνολό της», δήλωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, Κεν Κουτσινέλι, κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής ακρόασης. Τόνισε ότι οι ήδη ενισχυμένες ταξιδιωτικές οδηγίες δεν έχουν «ακόμη» επιτρέψει να «εμποδίσουν την προσέλευση ταξιδιωτών» από την Γηραιά Ήπειρο. «Αλλά το εξετάζουμε», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε σήμερα να υποβαθμίσει τους φόβους της επιδημίας του κοροναϊού που εξαπλώνεται με ταχύτητα και τόνισε ότι θα χρησιμοποιήσει όλους τους απαραίτητους κυβερνητικούς πόρους για την καταπολέμησή του. «Είμαι πλήρως προετοιμασμένος να χρησιμοποιήσω όλες τις δυνάμεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για να διαχειριστούμε την υφιστάμενη πρόκληση του κοροναϊού», έγραψε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος στο Twitter.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης οι δηλώσεις Τραμπ

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε υπόμνημα με το οποίο καλεί τον υπουργό Εργασίας των ΗΠΑ να λάβει μέτρα για την αύξηση της διαθεσιμότητας των αναπνευστικών συσκευών για τη χρήση από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που διαχειρίζονται την επιδημία του κοροναϊού. Ο πρόεδρος Τραμπ θα προβεί σε δηλώσεις για τον κοροναϊό γύρω στις 02.00 της Πέμπτης, ώρα Ελλάδος.

«Θα κάνω μια δήλωση αργότερα για όσα έχω αποφασίσει να κάνω», δήλωσε με αφορμή μια συνάντηση με τους διοικητές των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών στον Λευκό Οίκο. «Θα λάβουμε μια σειρά από αποφάσεις». Όταν ρωτήθηκε αν θα αναφερθεί στο οικονομικό ή στο υγειονομικό σκέλος της επιδημίας, ο πρόεδρος Τραμπ απάντησε «και στα δύο». Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν το όριο των 1.000 κρουσμάτων του νέου κοροναϊού, σύμφωνα με το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς και 31 άνθρωποι έχουν πεθάνει, σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών

Αναστέλλονται τα μη αναγκαία ταξίδια των υπαλλήλων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποφάσισε να αναστείλει τα μη απολύτως αναγκαία ταξίδια των υπαλλήλων του, λόγω της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού και στο εξής θα επιτρέπει μόνο τις αποστολές που θεωρούνται κρίσιμης σημασίας, ανέφεραν τρεις πηγές στο πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με μία από τις πηγές αυτές, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της, οι αποφάσεις για τις μετακινήσεις των εργαζομένων που βρίσκονται στο εξωτερικό θα λαμβάνονται από τις κατά τόπους πρεσβείες και τα προξενεία. Το προσωπικό που εδρεύει στην Ουάσινγκτον θα πρέπει να λαμβάνει την έγκριση της υπηρεσίας του.

Δύο άλλες πηγές επιβεβαίωσαν ότι οι εργαζόμενοι που εδρεύουν στις ΗΠΑ χρειάζονται την έγκριση των υπηρεσιών τους. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές. 

Με πληροφορίες από /ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP/Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΑΡΧΕΙΑ CNN

Διεθνή / CNN: Ο Έπσταϊν είχε προσπαθήσει να συναντηθεί με τον Πούτιν - Με ποιους Ρώσους μιλούσε

Το ενδιαφέρον του Έπσταϊν να αναζητά μοντέλα από τη Ρωσία και άλλα μέρη της Ανατολικής Ευρώπης είχε έρθει στο φως και στο παρελθόν, ωστόσο τα νέα αρχεία αποκαλύπτουν μια άλλη πλευρά της υπόθεσης
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΛ ΛΑΓΚΕΡΦΕΛΝΤ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Διεθνή / Μάχη για την κληρονομιά €200 εκατ. του Καρλ Λάγκερφελντ: Τη διεκδικεί άγνωστος, τι θα ακολουθήσει

Επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ, μια δικαστική προσφυγή απειλεί να ανατρέψει τα τελευταία του σχέδια για το ποιοι θα κληρονομήσουν την περιουσία του
THE LIFO TEAM
Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε ξένους προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Διεθνή / Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Στόχος των κυρώσεων είναι, μεταξύ άλλων, αρκετές κινεζικές εταιρίες καθώς και εταιρίες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τον Παναμά
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: H UBS

Διεθνή / H UBS διαχειριζόταν για χρόνια τα χρήματα της Γκιλέιν Μάξγουελ, ακόμη και μετά τη σύλληψη του Έπσταϊν

Έγγραφα δείχνουν ότι η ελβετική τράπεζα άνοιξε για τη Μάξγουελ προσωπικούς και επαγγελματικούς λογαριασμούς με μετρητά, μετοχές και επενδύσεις σε hedge funds
THE LIFO TEAM