«Το καθεστώς της Συρίας σκοτώνει και καίει ανθρώπους»

«Το καθεστώς της Συρίας σκοτώνει και καίει ανθρώπους» Facebook Twitter
0

Οι συριακές δυνάμεις εκτέλεσαν και έκαψαν κατοίκους στην περιοχή Ιντλίμπ, σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας. Η έκθεση συγκεντρώνει τις μαρτυρίες θυμάτων και των οικογενειών τους που συνελήφθησαν μετά από εκκαθάριση στην οποία προχώρησε ο συριακός στρατός, στα βόρεια της χώρας.


Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, οι συριακές δυνάμεις εκτελούν δεκάδες ανθρώπους επειδή υποψιάζονται ότι πρόσκεινται στην αντιπολίτευση και στη συνέχεια καίνε τα πτώματα τους σε σωρούς ή πυρπολούν τα σπίτια των οικογενειών τους.  


Η έκθεση τα στοιχεία της οποίας συγκεντρώθηκαν από μαρτυρίες κατοίκων της Ιντλίμπ  τον περασμένο μήνα, σκιαγραφεί το πορτρέτο μιας πόλης στο έλεος του καθεστώτος με επιχειρήσεις εκκαθάρισης διαφωνούντων.


Η έκθεση λέει ότι εκατοντάδες σπίτια έχουν καεί σε μια επιχείρηση τρομοκράτησης του πληθυσμού από τις συριακές δυνάμεις που σκοτώνουν ανενόχλητα.  


Στο χωριό Taftanaz, μάλιστα δύο 80χρονοι φέρεται να δολοφονήθηκαν και στη συνέχεια να κάηκαν τα σπίτια τους, αλλά και τα πτώματα τους.  


Στην περιοχή Sarmin μια μητέρα ισχυρίστηκε ότι ο στρατός του καθεστώτος σκότωσε και τους τρείς γιούς της. «Οι στρατιωτικοί δεν με άφηναν να τους ακολουθήσω, όταν τους πήραν από εδώ. Κάθε φορά που προσπαθούσα να βγω με έσπρωχναν πάλι μέσα. Μερικές ώρες αργότερα βρήκα τα αγόρια μου καμένα στο δρόμο».


Πηγή: Guardian

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Κίνδυνος ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν έτοιμο για «ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σε υπόγειο καταφύγιο ο Χαμενεΐ

Ο στρατός του Ιράν φαίνεται πως είναι έτοιμος για το χειρότερο σενάριο - Άγνωστο πώς μπορεί να απαντήσει η Τεχεράνη σε ενδεχόμενη αμερικανική επίθεση - Στην Ουάσινγκτον και όχι στο Μαρ-α-Λάγκο ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Βικτόρια Μπέκαμ: Στην κορυφή των βρετανικών charts εν μέσω της ρήξης με τον γιο της Μπρούκλιν

Διεθνή / Βικτόρια Μπέκαμ: Στην κορυφή των βρετανικών charts εν μέσω της ρήξης με τον γιο της Μπρούκλιν

Το πρώτο solo single της Βικτόρια Μπέκαμ κατέκτησε την κορυφή σε δύο βρετανικά charts - ένδειξη πως έχει τη στήριξη των θαυμαστών της εν μέσω της διαμάχης με τον πρωτότοκο γιο της
THE LIFO TEAM