Το πάθος για αθλητισμό και η ανάγκη ενός γυμναστηρίου να λειτουργήσει με βιώσιμο αριθμό πελατών, είχε σαν αποτέλεσμα να επιστρατευθούν διαφανείς κουρτίνες μπάνιου στο όνομα του ομαδικού αερόμπικ.  

 

Καθώς πολιτείες στις ΗΠΑ προχωρούν σε άρση μέτρων, ανοίγοντας εστιατόρια, μαγαζιά και γυμναστήρια, η ανησυχία για τον κίνδυνο μόλυνσης παραμένει και οι ειδικοί είναι ακόμα πιο επιφυλακτικοί για τους χώρους άθλησης, όπου οι βαθιές αναπνοές και οι δυνατές εκπνοές ανθρώπων μέσα στον ίδιο χώρο, αυξάνουν τις πιθανότητες μόλυνσης. 

 

Στο γυμναστήριο Inspire South Bay Fitness όμως, στο Ρετόντο της Καλιφόρνια, ο Πιτ Σάψιν έβαλε την φαντασία του να δουλέψει και οδηγήθηκε σε μία πρακτική λύση: εκείνος και η σύζυγός του δημιούργησαν ατομικά «κουτιά» άθλησης με όλο το κιτ εξοπλισμού, για ανθρώπους που θέλουν να κάνουν ομαδική γυμναστική διατηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας, χωρίς οι ανάσες του ενός να μπλέκουν με του διπλανού του. 

 

Κάνουν ομαδικό αερόμπικ στο γυμναστήριο με κουρτίνες μπάνιου για να μην κολλήσουν

 

Αρχικά ο Σάψιν είχε σκεφτεί την πιθανότητα γυμναστικής με μάσκες. «Το δοκιμάσαμε στο Zoom και φαινόταν ότι οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν. Αισθανόμασταν άσχημα για αυτούς. Οι συνδρομητές μας είναι σαν οικογένεια για εμάς, αναρωτιόμασταν πώς θα θέλαμε να νιώθει η οικογένειά μας».

 

Αφού απέκλεισαν τις μάσκες, η ιδέα των ατομικών θαλάμων ήρθε στο προσκήνιο. «Η σύζυγός μου τις σχεδίασε στο χαρτί και σύντομα κατασκευάσαμε το πρωτότυπο», λέει ο Σάψιν. Τα pods είναι κατασκευασμένα από σωλήνες PVC και διάφανες κουρτίνες μπάνιου - μια πολύ πιο οικονομική λύση από το πλεξιγκλάς. Συνολικά, για όλα τα pods δεν πλήρωσαν ούτε 400 δολάρια. 

 

Κάνουν ομαδικό αερόμπικ στο γυμναστήριο με κουρτίνες μπάνιου για να μην κολλήσουν

 

«Στείλαμε το πρωτότυπο σε πελάτες και ξετρελάθηκαν, ένιωθαν πολύ πιο άνετα γνωρίζοντας ότι υπήρχε ένα καθαρό τείχος ανάμεσα τους». Οι θαλαμίσκοι είναι περίπου 2 μέτρα σε πλάτος-μήκος και 3 μέτρα σε ύψος. 

 

Ο Σάψιν και οι συνεργάτες του καθαρίζουν καθημερινά τον χώρο, ανάβουν τους ανεμιστήρες και αφήνουν τις πόρτες ανοικτές για να ανακυκλώνεται ο αέρας. Επιπλέον, με τα pods, κανένας αθλούμενος δεν χρειάζεται να περιφέρεται στον χώρο αφού όλα όσα χρειάζονται είναι μέσα στον κουβούκλιο: χαλάκι, πάγκος, βαράκια. Μετά από κάθε γυμναστική συνεδρία, ο καθένας καθαρίζει τον χώρο που αφήνει πίσω του με ένα αντισηπτικό σπρέι που «περιμένει» στην γωνία του κάθε θαλαμίσκου. 

 

Οι συνδρομητές έχουν υποδεχτεί πολύ θετικά την ιδέα. «Είμαστε πλήρεις και στα πρωινά και στα απογευματινά τμήματα. Στην κοινότητά μας, όλοι είναι υπερβολικά ενθουσιασμένοι και εκτιμούν ότι προσπαθούμε να τους κρατήσουμε λίγο πιο ασφαλείς», προσθέτει ο Σάψιν. 

 

Στις 12 Ιουνίου η Καλιφόρνια επέτρεψε σε σχολεία, γυμναστήρια, κινηματογράφους και μπαρ να ανοίξουν ξανά, αλλά με μετατροπές και αυστηρούς κανόνες. Η άρση των μέτρων ήρθε λίγες μέρες μετά το ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στην Πολιτεία, όπου μέσα σε μία ημέρα επιβεβαιώθηκαν περισσότερες από 3.000 νέες περιπτώσεις. 

 

Ο Σάψιν και η ομάδα του δεν είναι οι μόνοι που σκέφτηκαν δημιουργικά. Άλλες επιχειρήσεις όπου οι υπάλληλοι έρχονται σε μικρή απόσταση με τους πελάτες χρησιμοποιούν παραβάν, πλεξιγκλάς και ό,τι άλλο μπορούν να σκεφτούν για να αποτρέψουν τον επικίνδυνο συνωστισμό. Κέντρα ομορφιάς, επιχειρήσεις δερματοστιξίας (τατουάζ) και κομμωτήρια δέχονται καθημερινά πελάτες με όλα τα δυνατά μέτρα ασφαλείας. 

 

Κάποια εστιατόρια χρησιμοποιούν γυάλινα τειχία και γλάστρες με φυτά για να εξασφαλίσουν γεύματα με αποστάσεις ασφαλείας. Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση ενός εστιατορίου στο Άμστερνταμ, για το οποίο είχε γράψει πρόσφατα η LiFO, όπου οι ιδιοκτήτες έκλεισαν κάθε ένα από τα τραπέζια σε διάφανα «θερμοκήπια», ώστε οι πελάτες να απολαμβάνουν την θέα χωρίς να ανησυχούν για τον κορωνοϊό. 

 

Με πληροφορίες από CNN

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr