Kαναδάς: Μία σέλφι με το θύμα της την έστειλε στη φυλακή

Kαναδάς: Μία σέλφι με το θύμα της την έστειλε στη φυλακή Facebook Twitter
0

Μία γυναίκα καταδικάστηκε στον Καναδά για τη δολοφονία της φίλης της, όταν η αστυνομία παρατήρησε το φονικό όπλο σε μία σέλφι που είχε αναρτήσει με το μελλοντικό θύμα της στο Facebook.

Η Ρόουζ Τσέιν Αντουάν, 21 ετών, καταδικάστηκε τη Δευτέρα σε 7 χρόνια κάθειρξη, για τη δολοφονία της Μπρίτνεϊ Γκάργκολ, εξαιτίας μιας ενοχοποιητικής σέλφι που είχε αναρτήσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, λίγες ώρες μετά το έγκλημά της.

Τον Μάρτιο του 2015, η 18χρονη Γκάρκολ είχε βρεθεί στραγγαλισμένη σε μια χωματερή του Σασκάτσεβαν, δίπλα στη ζώνη που είχε χρησιμοποιηθεί για τη δολοφονία της.

Η Τσέιν αναγνωρίστηκε ως η κυρίως ύποπτη για τον φόνο, όταν ανέβασε μία σέλφι με το θύμα της στο Facebook, όπου φαινόταν να φορά την ίδια ακριβώς ζώνη που βρέθηκε κοντά στο άψυχο κορμί της Γκάργκολ.

Η αρχική κατάθεση της Αντουάν στην αστυνομία ήταν πως οι δυο τους επισκέφτηκαν αρκετά μπαρ, πριν η Γκάργκολ φύγει με έναν άγνωστο άνδρα ενώ εκείνη πήγε να δει τον θείο της.

Όμως η κατάθεσή της δεν έπεισε τους αστυνομικούς αφού από την δραστηριότητα των δύο γυναικών στο facebook, ήταν εμφανές ότι η βραδιά δεν είχε τελειώσει «νωρίς» όπως υποστήριζε η Αντουάν.

Την επομένη της δολοφονίας, η Αντουάν είχε γράψει στον «τοίχο» του θύματός της: «Που είσαι; Δεν έχω ακούσει από εσένα. Ελπίζω να επέστρεψε ασφαλής στο σπίτι». 

Με αυτή τη δημόσια ανάρτηση η Αντουάν ήλπιζε να αποδιώξει κάθε μελλοντική υποψία για το έγκλημα που είχε διαπράξει αλλά η σέλφι με το φονικό όπλο οδήγησε τους αστυνομικούς σε αυτή.

Ένας φίλος της Αντουάν επιβάρυνε τη θέση της Αντουάν, καταθέτοντας πως η Αντουάν του είχε εκμυστηρευτεί την πράξη της.

Κατά την απολογία της, η Αντουάν ανέλαβε την ευθύνη για τον θάνατο της Γκάργκολ αλλά επέμεινε πως δεν θυμόταν να την σκοτώνει.

«Δεν θα συγχωρήσω ποτέ τον εαυτό μου. Ό,τι και αν κάνω ή πω δεν θα την φέρει πίσω. Λυπάμαι πάρα πολύ. Δεν θα έπρεπε να συμβεί», ήταν η ανακοίνωση της που διάβασε στα Μέσα ο δικηγόρος της.

Ο συνήγορος της Αντουάν υποστήριξε πως η πελάτισσά του είχε για χρόνια υποστεί κακοποίηση από τους θετούς γονείς της, έχοντας καταγγείλει το τελευταίο περιστατικό ένα μήνα πριν το φονικό.

Τα λόγια της θείας της Γκάργκολ συγκίνησαν αρκετούς ενόρκους στο δικαστήριο: «Τις περισσότερες ημέρες δεν μπορούμε να βγάλουμε από το μυαλό μας την Μπρίτνεϊ. Τι συνέβη εκείνη τη νύχτα, πως θα ένιωθε καθώς πάλευε για την ίδια της τη ζωή».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς οι Ιρανοί παρακάμπτουν τους περιορισμούς στο διαδίκτυο για να επικοινωνήσουν με το εξωτερικό

Καθώς οι περιορισμοί στο διαδίκτυο και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες εντείνονται στο Ιράν λόγω του πολέμου με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, πολλοί Ιρανοί αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους στο εξωτερικό
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να συνομιλήσουμε με τους Αμερικανούς»

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο CBS News ξεκαθάρισε πως - παρά τους ισχυρισμούς του Τραμπ - το Ιράν δεν έχει ζητήσει ούτε κατάπαυση πυρός ούτε κάποια διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει την πιο ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο

Ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ αποκάλυψε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν όλες τις επιλογές που έχει Ηνωμένο Βασίλειο να βοηθήσει στην επαναλειτουργία της ζωτικής σημασίας πλωτής οδού
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΜΠΛΕ ΠΟΛΗ

Διεθνή / Γιατί «η πιο μπλε πόλη του κόσμου» είναι μπλε; - Το μυστήριο με το Chefchaouen στο Μαρόκο

Τα πιθανά σενάρια για το μπλε χρώμα που κυριαρχεί στους τοίχους, στις σκάλες, στις πόρτες, στις καμάρες και στα πλακόστρωτα μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές του Μαρόκου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Συνολικά 178 πλοία ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας, εκδίδουμε οδηγίες προς τα πλοία και τις εταιρείες και παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα», λέει ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας
THE LIFO TEAM