Την άμεση απαγόρευση των όπλων εφόδου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τη μεγαλύτερη μαζική δολοφονία στην ιστορία της χώρας. 

 

Κατά την επίθεση, που σημειώθηκε στη Νέα Σκοτία, ένοπλος σκότωσε 22 άτομα. O Τριντό έκανε λόγο για «1500 μοντέλα όπλων και τις παραλλαγές τους». 

 

«Δεν χρειάζεσαι ένα AR-15 για να σκοτώσεις ένα ελάφι», ανέφερε ο πρωθυπουργός του Καναδά. «Πλέον είναι παράνομη η αγορά, μεταφορά, εισαγωγή και χρήση στρατιωτικού τύπου όπλων εφόδου σε αυτή τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά. Η αστυνομία ανέφερε ότι ο ένοπλος είχε στην κατοχή του αρκετά ημι-αυτόματα πιστόλια και τουλάχιστον δύο ημι-αυτόματα όπλα. Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε ένα από αυτά ως «στρατιωτικού τύπου». 

 

«Αυτά τα όπλα σχεδιάστηκαν για έναν και μόνο σκοπό, για να σκοτώσουν τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων στο συντομότερο χρονικό διάστημα», είπε ο Τριντό συμπληρώνοντας πως δεν έχουν καμία θέση στον Καναδά. Παράλληλα διευκρίνισε πως η απαγόρευση ισχύει αμέσως, ωστόσο έκανε λόγο για «κάποια μορφή αποζημίωσης στους κατόχους» ενώ θα επιτρέπεται να εξαχθούν και να πωληθούν μετά από σχετική αδειοδότηση. 

 

 

Ο Τριντό ανέφερε ακόμη ότι «οι σκέψεις και οι προσευχές» δεν αρκούν και γι αυτό η κυβέρνησή του ενήργησε με αυτόν τον τρόπο.   

 

 

Με πληροφορίες από CNN

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr