Καναδάς: Απαγόρευση 1500 μοντέλων όπλων - Μετά τη μεγαλύτερη μαζική δολοφονία στην ιστορία

Καναδάς: Απαγόρευση 1500 μοντέλων όπλων - Μετά τη μεγαλύτερη μαζική δολοφονία στην ιστορία Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
0

Την άμεση απαγόρευση των όπλων εφόδου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τη μεγαλύτερη μαζική δολοφονία στην ιστορία της χώρας. 

Κατά την επίθεση, που σημειώθηκε στη Νέα Σκοτία, ένοπλος σκότωσε 22 άτομα. O Τριντό έκανε λόγο για «1500 μοντέλα όπλων και τις παραλλαγές τους». 

«Δεν χρειάζεσαι ένα AR-15 για να σκοτώσεις ένα ελάφι», ανέφερε ο πρωθυπουργός του Καναδά. «Πλέον είναι παράνομη η αγορά, μεταφορά, εισαγωγή και χρήση στρατιωτικού τύπου όπλων εφόδου σε αυτή τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά. Η αστυνομία ανέφερε ότι ο ένοπλος είχε στην κατοχή του αρκετά ημι-αυτόματα πιστόλια και τουλάχιστον δύο ημι-αυτόματα όπλα. Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε ένα από αυτά ως «στρατιωτικού τύπου». 

«Αυτά τα όπλα σχεδιάστηκαν για έναν και μόνο σκοπό, για να σκοτώσουν τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων στο συντομότερο χρονικό διάστημα», είπε ο Τριντό συμπληρώνοντας πως δεν έχουν καμία θέση στον Καναδά. Παράλληλα διευκρίνισε πως η απαγόρευση ισχύει αμέσως, ωστόσο έκανε λόγο για «κάποια μορφή αποζημίωσης στους κατόχους» ενώ θα επιτρέπεται να εξαχθούν και να πωληθούν μετά από σχετική αδειοδότηση. 

 

Ο Τριντό ανέφερε ακόμη ότι «οι σκέψεις και οι προσευχές» δεν αρκούν και γι αυτό η κυβέρνησή του ενήργησε με αυτόν τον τρόπο.   

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM
Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Διεθνή / Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Ο νέος νόμος, που εισήγαγε η ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ, ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα το βράδυ. Επιβάλλει τη θανατική ποινή σε Παλαιστίνιους που έχουν καταδικαστεί για θανατηφόρες επιθέσεις.
THE LIFO TEAM
NASA ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕΛΗΝΗ ARTEMIS II

Διεθνή / «Είμαστε μόνοι;» - Ποια η σημασία της πρώτης επανδρωμένης αποστολής της NASA στη Σελήνη μετά από 53 χρόνια

Η NASA στέλνει πλήρωμα αστροναυτών προς τη Σελήνη στο πλαίσιο της αποστολής «Artemis II» για «ένα περιπετειώδες ταξίδι που θα τους οδηγήσει πιο βαθιά στο διάστημα από ό,τι έχει πάει ποτέ ο άνθρωπος», όπως σχολιάζει το Reuters
THE LIFO TEAM