«Και τώρα βεντάλιες»: Η Ισπανία βάζει μέτρο στα κλιματιστικά στο γραφείο

«Και τώρα βεντάλιες»: Η Ισπανία βάζει μέτρο στα κλιματιστικά στο γραφείο Facebook Twitter
Φωτ: UNSPLASH
0

Οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ισπανία θα πρέπει να υπομείνουν υψηλότερες θερμοκρασίες στο χώρο εργασίας το καλοκαίρι, καθώς η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλει νέα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας.

Το σχέδιο με στόχο να μειώσει τους λογαριασμούς ρεύματος και την εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο εγκρίθηκε σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ελέγχους θερμοκρασίας σε δημόσια γραφεία, μαζική εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών σε στέγες δημόσιων κτιρίων και ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να εργάζονται περισσότερο από το σπίτι.

Το καλοκαίρι, ο κλιματισμός σε γραφεία σε χώρους εργασίας δεν πρέπει να ρυθμίζεται χαμηλότερα από 27 βαθμούς Κελσίου, κάτι που είναι πιθανό να κάνει κοινή τη χρήση της παραδοσιακής ισπανικής βεντάλιας στο γραφείο.

Το χειμώνα, η θέρμανση δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 19 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με ένα προκαταρκτικό σχέδιο που περιήλθε σε γνώση του Reuters.

Οι θερμοκρασίες συχνά ανεβαίνουν πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι σε ολόκληρη την Ισπανία.

Το σχέδιο θα ενθαρρύνει επίσης τους εργαζόμενους σε δημόσιες υπηρεσίες να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή ποδήλατα για να πάνε στη δουλειά τους και επίσης θα σβήνει τα φώτα νωρίτερα στα δημόσια κτίρια.

«Ακόμη και αν η Ισπανία είναι μία από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη χαμηλότερη έκθεση στη ρωσική ενέργεια, είναι προφανές ότι δεν είναι απρόσβλητη από την αύξηση των τιμών της ενέργειας», δήλωσε η υπουργός Προϋπολογισμού Μαρία Χεσούς Μοντέρο.

Ανώτερη πηγή του υπουργείου είπε ότι τα μέτρα στοχεύουν σε μείωση κατά 25% της χρήσης ενέργειας από την κεντρική διοίκηση.

Η Ισπανία χρησιμοποιεί ελάχιστα ρωσικό αέριο, αλλά μειώνοντας τη χρήση ενέργειας, η κυβέρνηση ελπίζει να μπορέσει να βοηθήσει τους συμμάχους να απογαλακτιστούν από τις ρωσικές προμήθειες επανεξάγοντας περισσότερο από το φυσικό αέριο που αγοράζει η Ισπανία από χώρες παραγωγής εκτός από τη Ρωσία, δήλωσαν τις προηγούμενες εβδομάδες κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Το σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας θα λάβει 1 δισ. ευρώ χρηματοδότησης από το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης από την πανδημία Covid-19 για βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας δημόσιων κτιρίων.

Η Ιταλία ανακοίνωσε νωρίτερα επίσης σχέδια να περιορίσει τον κλιματισμό για εξοικονόμηση ενέργειας αυτό το καλοκαίρι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters    

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιρανός ΥΠΕΞ: Η Τεχεράνη θα δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά της με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων

Διεθνή / Ιράν: Ο όρος για να δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά του

Απευθυνόμενος στη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, την αποκαλούμενη ομάδα Ε3, ο Ιρανός ΥΠΕΞ τονίζει: «Αν δεν αδράξουν αυτό το παράθυρο ευκαιρίας οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές»
LIFO NEWSROOM
Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

Διεθνή / Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

«Προειδοποίησα τη Χαμάς για τις συνέπειες που θα έχει η άρνησή της, αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση, δεν θα υπάρξει άλλη» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τη συμφωνία περί ανταλλαγής ομήρων
LIFO NEWSROOM
Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

Διεθνή / Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

​​​​​​​Microsoft και NetBlocks επιβεβαιώνουν βλάβες σε καλωδιακά συστήματα στην Ερυθρά Θάλασσα – Χώρες όπως η Ινδία, το Πακιστάν και τα ΗΑΕ επηρεάστηκαν με χαμηλές ταχύτητες και διακοπές.
LIFO NEWSROOM
Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Διεθνή / Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Ο 15χρονος Κάρολο Ακούτις, που πέθανε από λευχαιμία το 2006, αγιοκατατάχθηκε από τον Πάπα Λέοντα. Ακολουθώντας όλα τα στάδια της Καθολικής Εκκλησίας, έγινε ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials
LIFO NEWSROOM
Χάος στο Λονδίνο: 425 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Palestine Action – «Μας χτυπούσαν, μας έφτυναν» λέει η αστυνομία

Διεθνή / Χάος στο Λονδίνο: 425 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Palestine Action – «Μας χτυπούσαν, μας έφτυναν» λέει η αστυνομία

Η αστυνομία καταγγέλλει βία και οι διαδηλωτές μιλούν για καταστολή - Το πρώτο κύμα συλλήψεων σημειώθηκε μόλις 12 λεπτά μετά την επίσημη έναρξη της πορείας
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στο κυβερνητικό κτίριο στο Κίεβο: Ο μεγαλύτερος ρωσικός αεροπορικός βομβαρδισμός από την αρχή του πολέμου

Διεθνή / Φωτιά στο κυβερνητικό κτίριο στο Κίεβο: Ο μεγαλύτερος ρωσικός αεροπορικός βομβαρδισμός από την αρχή του πολέμου

Πέρα από την πρωτεύουσα, εκρήξεις συγκλόνισαν την κεντρική πόλη Κρεμεντσούκ, όπου σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος, καθώς και την Κριβίι Ριχ, στόχος χτυπημάτων σε υποδομές μεταφορών και πόλης
LIFO NEWSROOM
Ο «influencer του Θεού» γίνεται ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials

Διεθνή / Ο «influencer του Θεού» γίνεται ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials

Ο Ακούτις, που πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία μόλις 15 ετών, είχε γίνει γνωστός για την αγάπη του στην τεχνολογία και ιδιαίτερα για τη δημιουργία ιστοσελίδων που κατέγραφαν «θαύματα» με σκοπό τη διάδοση της καθολικής διδασκαλία
LIFO NEWSROOM