"Και εμείς κατασκοπεύουμε τους Αμερικανούς"

"Και εμείς κατασκοπεύουμε τους Αμερικανούς" Facebook Twitter
2

«Με εκπλήσσει μια τόσο ανησυχητική αθωότητα», δήλωσε στην εφημερίδα Le Figaro, ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Γαλλίας, Μπερνάρ Σκαρσινί όσον αφορά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας Ζαν-Μαρκ Ερό, ότι νιώθει «βαθιά σοκαρισμένος» από τις αποκαλύψεις.

Η Γαλλία κατασκοπεύει τις ΗΠΑ, όπως ακριβώς και οι ΗΠΑ κατασκοπεύουν τη Γαλλία, είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας στην γενικότερη "θύελλα" που ξέσπασε μετά την αποκάλυψη ότι η NSA παρακολουθούσε συνομιλίες Γάλλων πολιτών.

Ο πρώην επικεφαλής της DCRI (σ.σ: ήταν στη θέση αυτή μέχρι το 2012) είπε ότι είναι «έκπληκτος» για τα όσα είπε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, σχετικά με τις "υποτιθέμενες" αποκαλύψεις.

"Θα πίστευε κανείς ότι οι πολιτικοί μας δεν διαβάζουν τις εκθέσεις τις οποίες λαμβάνουν από τις υπηρεσίες πληροφοριών", τόνισε ο Σκαρσινί, που στην ίδια συνέντευξη παραδέχτηκε ότι, ούτε λίγο, ούτε πολύ η κατασκοπεία συμμάχων αποτελεί «ρουτίνα» για τις υπηρεσίες πληροφοριών.

"Ας μην μας κοροϊδεύουν"

 

"Οι γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών γνωρίζουν πολύ καλά ότι όλες οι χώρες, ανεξάρτητα αν είναι σύμμαχοι ή όχι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, κατασκοπεύουν η μία την άλλη όλη την ώρα. Οι Αμερικανοί κατασκοπεύουν τα γαλλικά εμπορικά και βιομηχανικά συμφέροντα κι εμείς κάνουμε το ίδιο σε εκείνους, καθώς είναι εθνικό συμφέρον της Γαλλίας να προστατεύουμε τις επιχειρήσεις μας. Δεν υπάρχει καμία πραγματική έκπληξη σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Ας μην μας κοροϊδεύουν», είπε χαρακτηριστικά ο Σκαρσινί.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από λίγες μέρες, η εφημερίδα Le Monde είχε δημοσιεύσει άρθρο που ανέφερε ότι η NSA είχε καταγράψει δεδομένα 70 εκατομμυρίων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων στη Γαλλία σε περίοδο 30 ημερών μεταξύ 10 Δεκεμβρίου 2012 και 8 Ιανουαρίου 2013. Το θέμα, βασιζόταν σε αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην συνεργάτη της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SHEIN ΕΡΕΥΝΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινά επίσημη έρευνα κατά της Shein - Τα τρία ζητήματα που θα εξεταστούν

Σε περίπτωση επιβεβαίωσης παραβάσεων, οι Βρυξέλλες μπορούν να επιβάλουν προσωρινά μέτρα, να αποδεχτούν δεσμευτικές υποσχέσεις από την εταιρεία ή να εκδώσουν απόφαση μη συμμόρφωσης που μπορεί να οδηγήσει σε βαριά πρόστιμα
THE LIFO TEAM
Τέιλορ Σουίφτ: 21χρονος κατηγορείται ότι σχεδίαζε να βάλει βόμβα σε μία από τις συναυλίες της στη Βιέννη

Διεθνή / Τέιλορ Σουίφτ: Για τρομοκρατία κατηγορείται ο 21χρονος που σχεδίαζε να βάλει βόμβα σε συναυλία της

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, διαδίδοντας προπαγανδιστικό υλικό μέσω διαδικτυακών μηνυμάτων και βίντεο
THE LIFO TEAM
Ουκρανία: Μαζική ρωσική αεροπορική επίθεση με 400 drones και πυραύλους εν μέσω συνομιλιών στη Γενεύη

Διεθνή / Ουκρανία: Μαζική ρωσική αεροπορική επίθεση με 400 drones και πυραύλους εν μέσω συνομιλιών στη Γενεύη

Οι ουκρανικές Αρχές κατηγορούν τη Μόσχα για αδιαφορία προς τη διπλωματία και ζητούν από τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση με κυρώσεις και ενίσχυση της αεράμυνας
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΚΟΥΒΑ ΠΙΕΣΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Διεθνή / Τραμπ: Αποκαλεί την Κούβα «αποτυχημένο κράτος» και εντείνει την πίεση προς την Ουκρανία

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου υπογραμμίζουν την στρατηγική των ΗΠΑ να πιέσουν για συμφωνίες και στα τρία μέτωπα -Ουκρανία, Κούβα και Ιράν- εν μέσω έντονης γεωπολιτικής αβεβαιότητας και στρατιωτικής έντασης
THE LIFO TEAM
ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Διεθνή / Βατικανό: Η Θεία Λειτουργία θα μεταφραστεί σε 60 γλώσσες μέσω της τεχνητής νοημοσύνης

Το Βατικανό θα προσφέρει για πρώτη φορά ζωντανές μεταφράσεις της Θείας Λειτουργίας με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης, επιτρέποντας στους πιστούς να παρακολουθούν την λειτουργία σε πραγματικό χρόνο μέσω κινητών τηλεφώνων
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια