"Και εμείς κατασκοπεύουμε τους Αμερικανούς"

"Και εμείς κατασκοπεύουμε τους Αμερικανούς" Facebook Twitter
2

«Με εκπλήσσει μια τόσο ανησυχητική αθωότητα», δήλωσε στην εφημερίδα Le Figaro, ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Γαλλίας, Μπερνάρ Σκαρσινί όσον αφορά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας Ζαν-Μαρκ Ερό, ότι νιώθει «βαθιά σοκαρισμένος» από τις αποκαλύψεις.

Η Γαλλία κατασκοπεύει τις ΗΠΑ, όπως ακριβώς και οι ΗΠΑ κατασκοπεύουν τη Γαλλία, είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας στην γενικότερη "θύελλα" που ξέσπασε μετά την αποκάλυψη ότι η NSA παρακολουθούσε συνομιλίες Γάλλων πολιτών.

Ο πρώην επικεφαλής της DCRI (σ.σ: ήταν στη θέση αυτή μέχρι το 2012) είπε ότι είναι «έκπληκτος» για τα όσα είπε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, σχετικά με τις "υποτιθέμενες" αποκαλύψεις.

"Θα πίστευε κανείς ότι οι πολιτικοί μας δεν διαβάζουν τις εκθέσεις τις οποίες λαμβάνουν από τις υπηρεσίες πληροφοριών", τόνισε ο Σκαρσινί, που στην ίδια συνέντευξη παραδέχτηκε ότι, ούτε λίγο, ούτε πολύ η κατασκοπεία συμμάχων αποτελεί «ρουτίνα» για τις υπηρεσίες πληροφοριών.

"Ας μην μας κοροϊδεύουν"

 

"Οι γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών γνωρίζουν πολύ καλά ότι όλες οι χώρες, ανεξάρτητα αν είναι σύμμαχοι ή όχι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, κατασκοπεύουν η μία την άλλη όλη την ώρα. Οι Αμερικανοί κατασκοπεύουν τα γαλλικά εμπορικά και βιομηχανικά συμφέροντα κι εμείς κάνουμε το ίδιο σε εκείνους, καθώς είναι εθνικό συμφέρον της Γαλλίας να προστατεύουμε τις επιχειρήσεις μας. Δεν υπάρχει καμία πραγματική έκπληξη σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Ας μην μας κοροϊδεύουν», είπε χαρακτηριστικά ο Σκαρσινί.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από λίγες μέρες, η εφημερίδα Le Monde είχε δημοσιεύσει άρθρο που ανέφερε ότι η NSA είχε καταγράψει δεδομένα 70 εκατομμυρίων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων στη Γαλλία σε περίοδο 30 ημερών μεταξύ 10 Δεκεμβρίου 2012 και 8 Ιανουαρίου 2013. Το θέμα, βασιζόταν σε αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην συνεργάτη της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πέδρο Σάντσεθ επιμένει ότι οι τρέχουσες αμυντικές δαπάνες είναι «επαρκείς»

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ επιμένει ότι οι τρέχουσες αμυντικές δαπάνες είναι «επαρκείς»

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, που είχε ζητήσει εξαίρεση της χώρας του από τη δέσμευση για δαπάνες 5% του ΑΕΠ, είδε τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, να απορρίπτει το αίτημα
LIFO NEWSROOM
Ιράν: Το κοινοβούλιο ψήφισε αναστολή της συνεργασίας με την πυρηνική εποπτική αρχή του ΟΗΕ

Διεθνή / Ιράν: Το κοινοβούλιο ψήφισε αναστολή της συνεργασίας με την πυρηνική εποπτική αρχή του ΟΗΕ

«Ο ΔΟΑΕ αρνήθηκε να καταδικάσει έστω και στο ελάχιστο την επίθεση εναντίον των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, ξεπούλησε τη διεθνή του αξιοπιστία», λέει ο  πρόεδρος του κοινοβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πού βρίσκονται τα πυρηνικά όπλα στον κόσμο και σε ποιον ανήκουν;

Διεθνή / Πού βρίσκονται τα πυρηνικά όπλα στον κόσμο και σε ποιον ανήκουν τελικά;

Ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν, καθώς και τα πλήγματα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις, επανέφεραν στην επιφάνεια τα ερωτήματα για το πού φυλάσσονται τα παγκόσμια πυρηνικά αποθέματα
LIFO NEWSROOM
Αντιπαράθεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις θαλάσσιες ζώνες μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης

Διεθνή / Αντιπαράθεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις θαλάσσιες ζώνες μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας, στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση της Διεθνούς Επιτροπής Παρακολούθησης της «Διαδικασίας του Βερολίνου», τονίζοντας τη σημασία ευρείας συμμετοχής των γειτονικών κρατών για την ενίσχυση των διεθνών προσπαθειών στη Λιβύη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια