Καφέ στις χώρες του Κόλπου σερβίρουν ροφήματα σε μπιμπερό- Ουρές από πελάτες αλλά και αντιδράσεις

Καφέ στις χώρες του Κόλπου σερβίρουν ροφήματα σε μπιμπερό- Ουρές από πελάτες αλλά και αντιδράσεις Facebook Twitter
Πηγή φωτό Instagram
0

Καφέ στις χώρες του Περσικού Κόλπου άρχισαν να πουλάνε ροφήματα μέσα σε μπιμπερό, μια νέα «μόδα» που έφερε ουρές από πελάτες, αλλά και αντιδράσεις.

 

Η «τρέλα» ξεκίνησε στο Einstein Cafe, μια αλυσίδα με καταστήματα σε όλη την περιοχή, από το Ντουμπάι ως το Κουβέιτ και το Μπαχρέιν. Αντί για τα συνηθισμένα χάρτινα ποτήρια η αλυσίδα αποφάσισε να σερβίρει τα ροφήματα σε πλαστικά μπιμπερό.

 

«Όλοι ήθελαν να το αγοράσουν, ο κόσμος τηλεφωνούσε όλη μέρα, μας έλεγαν ότι έρχονται με τους φίλους τους, με τους γονείς τους», δήλωσε στο Associated Press ο Γιούνες Μόλα, CEO του Einstein Cafe στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

 

«Έπειτα από τόσους μήνες πανδημίας, με όλες τις δυσκολίες, ο κόσμος έβγαζε φωτογραφίες, διασκέδαζε, θυμήθηκε την παιδική ηλικία του», περιέγραψε ο ίδιος.

 

Ουρές σχηματίστηκαν έξω από τα καταστήματα, πελάτες περίμεναν στα πεζοδρόμια για να αγοράσουν καφέ ή χυμό μέσα σε αυτή την ασυνήθιστη συσκευασία. Σε τέτοιο βαθμό, που κάποιοι πελάτες πήγαιναν με δικά τους μπιμπερό σε άλλα καφέ, ζητώντας να τους σερβίρουν εκεί το ρόφημά τους.

 

Παράλληλα, φωτογραφίες με πολύχρωμα ροφήματα μέσα σε μπιμπερό κατέκλυσαν το Instagram και το TikTok και απέσπασαν πολλά like. Όμως, δεν άργησαν να εμφανιστούν και οι αντιδράσεις. «Άνθρωποι ήταν τόσο θυμωμένοι, είπαν απαίσια πράγματα, προσβλητικά», είπε ο Μόλα.

 

Αυτή η οργή την προηγούμενη εβδομάδα έφτασε και στα κυβερνητικά κλιμάκια. Οι αρχές του Ντουμπάι άρχισαν να κάνουν ελέγχους σε καφέ που ξεκίνησαν τη μόδα και μοίρασαν πρόστιμα.

 

«Τέτοια αδιάκριτη χρήση των μπιμπερό δεν είναι μόνο ενάντια στην ντόπια κουλτούρα και τις παραδόσεις, αλλά η λάθος διαχείριση του μπουκαλιού κατά τη διάρκεια του γεμίσματος μπορεί να συμβάλει στη διασπορά του κορωνοϊού», επεσήμανε η ανακοίνωση της κυβέρνησης, σε μια προφανή αναφορά σε εκείνους που πήγαιναν τα δικά τους μπιμπερό στα καφέ. Η ανακοίνωση σημείωνε ότι ενημερώθηκε για αυτή την «αρνητική πρακτική και τους κινδύνους της» από χρήστες των social media.

 

Αντιδράσεις υπήρξαν και στο Κουβέιτ, όπου η κυβέρνηση έκλεισε προσωρινά το Einstein Cafe, ενώ στο Μπαχρέιν το υπουργείο Εμπορίου έστειλε αστυνομικούς με κάμερες στα καφέ και προειδοποίησε όλα τα καταστήματα εστίασης ότι το σερβίρισμα σε μπιμπερό «παραβιάζει τις παραδόσεις».

 

Στο Ομάν, οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να αναφέρουν αν δουν κάτι ανάλογο στην υπηρεσία προστασίας του καταναλωτή.

 

Με πληροφορίες από AP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ