Ιταλία: Τέλος τα κινητά τηλέφωνα και στα λύκεια

Ιταλία: Τέλος τα κινητά και στα λύκεια Facebook Twitter
Η Ιταλία επεκτείνει την απαγόρευση χρήσης κινητών και στα λύκεια / Φωτ.: Unsplash
0

Την απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στα λύκεια, ανακοίνωσε ο Ιταλός υπουργός Παιδείας, Τζουζέπε Βαλντιτάρα.

Από την ερχόμενη σχολική περίοδο, θα απαγορευτεί η χρήση κινητών σε όλα τα λύκεια της χώρας. Η ίδια  απαγόρευση ισχύει ήδη για τους μαθητές των γυμνασίων και των δημοτικών της Ιταλίας.

Η σχετική εγκύκλιος του ιταλικού υπουργείου Παιδείας, εξηγεί πως η σχετική απόφαση λαμβάνεται με στόχο να προστατευτεί η υγεία των μαθητών, λαμβάνοντας υπόψη και το ότι, βάσει επιστημονικών στοιχείων, η χρήση κινητών έχει -όλο και συχνότερα- αρνητικές επιπτώσεις στις επιδόσεις των εφήβων και δημιουργεί προβλήματα στην ικανότητα συγκέντρωσής τους, στις διαπροσωπικές σχέσεις τους αλλά και συχνές διακοπές του ύπνου.

Από το μέτρο εξαιρούνται μαθητές με ειδικές ανάγκες και μαθητές που εγγράφονται σε λύκεια τεχνολογικής κατεύθυνσης. Όσο για τον «ηλεκτρονικό πίνακα», τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται στις αίθουσες «με στόχο την στήριξη των νέων μεθόδων διδασκαλίας».
 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Zωγράφος ανακάλυψε μήνυμα 122 ετών μέσα σε μπουκάλι στους τοίχους ενός φάρου

Διεθνή / Zωγράφος ανακάλυψε μήνυμα 122 ετών μέσα σε μπουκάλι στους τοίχους ενός φάρου

Το μπουκάλι, που ήταν κρυμμένο σε μια κοιλότητα στον τοίχο του φάρου του Cape Bruny, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ιστορικό μνημείο, περιείχε ένα γράμμα που είχε γραφτεί το 1903 από έναν επιθεωρητή φάρων της Τασμανίας
LIFO NEWSROOM
ΛΟΑΤΚΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ

Διεθνή / Ακτιβιστές ΛΟΑΤΚΙ+ στην Καραϊβική χαιρετίζουν την ιστορική απόφαση δικαστηρίου που καταργεί νόμους της αποικιακής εποχής

«Προχωράμε προς τη σωστή κατεύθυνση» καθώς το ανώτατο δικαστήριο της Ανατολικής Καραϊβικής κρίνει αντισυνταγματικούς τους νόμους στην Αγία Λουκία για την ομοφυλοφιλική ερωτική επαφή
LIFO NEWSROOM