Ιστορική αλλαγή στην πολιτική του ενός παιδιού στην Κίνα

Ιστορική αλλαγή στην πολιτική του ενός παιδιού στην Κίνα Facebook Twitter
2

Σε ιστορική αλλαγή της πολιτικής του ενός παιδιού προχωρά η Κίνα που είναι έτοιμη να χαλαρώσει την περιοριστική πολιτική, επιτρέποντας στα ζευγάρια να αποκτούν και δεύτερο παιδί.

Το κυβερνών ΚΚ Κίνας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα χαλαρώσει την περιοριστική πολιτική του ενός παιδιού, επιτρέποντας σε όλα τα ζευγάρια στη χώρα να αποκτούν έως και δύο τέκνα.

Οι κυβερνητικοί σύμβουλοι είχαν επιτείνει τις πιέσεις για αλλαγή της πολιτικής που ισχύει από το 1979,  και όπως φαίνεται, η αλλαγή θα ανακοινωθεί αυτό το μήνα όταν το σώμα λήψης αποφάσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος θα δώσει τον τόνο για την εθνική οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Έκθεση που υποβλήθηκε στην κινεζική κυβέρνηση από κορυφαίο think tank καλούσε το Πεκίνο να χαλαρώσει  αμέσως τους περιορισμούς στον αριθμό των παιδιών που τα ζευγάρια επιτρέπεται να έχουν.

Η έκθεση βασίστηκε σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από διάφορα ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένης της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών. Το περιεχόμενο της έρευνα δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, ωστόσο ο Wang Feng, δημογράφος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, δηλώνει ότι υπάρχει ήση μια συναίνεση μεταξύ δημογράφων της Κίνας για την ανάγκη να χαλαρώσουν τα όρια».

Από τα τέλη του 2013, το δικαίωμα για δεύτερο παιδί είχε αναγνωριστεί από τις κινεζικές αρχές σε εκατομμύρια ζευγάρια Κινέζων.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ