Ισραήλ: Το Ιράν εξαπέλυσε πυραύλους εναντίον μας

Ισραήλ: Το Ιράν εξαπέλυσε πυραύλους εναντίον μας Facebook Twitter
Αναχαίτιση πυραύλων από το σύστημα αεράμυνας Iron Dome του Ισραήλ / Φωτ.: ΕΡΑ (αρχείου)
0

«Το Ιράν εκτόξευσε πυραύλους προς το Ισραήλ», σύμφωνα με ανακοίνωση των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF) που έγινε πριν από λίγα λεπτά.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την εκτόξευση των πυραύλων, αναφέροντας ότι οι επιθέσεις προέρχονται απευθείας από το έδαφος του Ιράν και κατευθύνονται προς ισραηλινό έδαφος. Αυτή η εξέλιξη κλιμακώνει περαιτέρω την ήδη τεταμένη κατάσταση στην περιοχή, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της απειλής.

Όπως ανακοίνωσαν οι IDF, πριν από λίγο εκτοξεύθηκαν πύραυλοι από το Ιράν προς το Ισραήλ, προσθέτοντας ότι σειρήνες ηχούν σε όλη τη χώρα.

«Σας ζητείται να είστε σε εγρήγορση και να ενεργείτε ακριβώς σύμφωνα με τις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου.

Τα τελευταία λεπτά, η Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου μοίρασε οδηγίες σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ζητείται από τους πολίτες να υπακούσουν στις οδηγίες της και όταν ηχήσει συναγερμός, πρέπει να εισέλθετε στην προστατευόμενη περιοχή και να περιμένετε εκεί μέχρι περαιτέρω οδηγίες», ανέφεραν οι IDF.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) προτρέπουν τους Ισραηλινούς να «παραμείνουν σε εγρήγορση και να ακολουθούν επακριβώς τις οδηγίες της διοίκησης του εσωτερικού μετώπου».

Το Ισραήλ εκτιμά ότι το Ιράν είναι πιθανό να επιτεθεί σε τρεις ισραηλινές αεροπορικές βάσεις και σε μια βάση πληροφοριών που βρίσκεται ακριβώς βόρεια του Τελ Αβίβ, δήλωσε στο CNN άτομο που έχει ενημερωθεί για το θέμα. Η βάση πληροφοριών στο Γκλιλότ εκκενώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, και ο ισραηλινός στρατός έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδια έκτακτης ανάγκης για την ασφάλεια του προσωπικού στις βάσεις αυτές.

Δύο αναχαιτίσεις της ισραηλινής αεράμυνας ακούστηκαν στην Ιερουσαλήμ λίγα λεπτά την ανακοίνωση των IDF, μετέδωσε το BBC.

Το δεύτερο κύμα πυραύλων από το Ιράν αναμένεται να φθάσει σε περίπου 75 λεπτά, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM
Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην τους από δικαστήριο της Μόσχας

Διεθνή / Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην από δικαστήριο της Μόσχας

«Το παράδοξο είναι πως βιαστές και δολοφόνοι στη Ρωσία καταδικάζονται σε 3 με 4 χρόνια, ενώ οι ακτιβιστές λαμβάνουν τερατώδεις ποινές για τις απόψεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέλος του συγκροτήματος
LIFO NEWSROOM