To Ισραήλ διέκοψε τις συνομιλίες με τους Παλαιστινίους

To Ισραήλ διέκοψε τις συνομιλίες με τους Παλαιστινίους Facebook Twitter
0

Την διακοπή των υπό αμερικανική αιγίδα ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Παλαιστινίους, αποφάσισε το έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ, μετά την αιφνιδιαστική συμφωνία Φατάχ και Χαμάς.

Στα παλαιστινιακά εδάφη επικρατεί αισιοδοξία για τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης ενώ και οι δύο πλευρές, με κοινή γραμμή πλέον επιρρίπτουν ευθύνες προσωπικά στον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου για την αναστολή των διαπραγματεύσεων.

 

«Η ισραηλινή θέση ήταν αναμενόμενη. Υπάρχει κατοχή και φυσιολογικά δεν θέλουν ενωμένους τους Παλαιστινίους. Θέλουν το διχασμό να συνεχιστεί» δήλωσε ο Ισμαήλ Χανίγιε. «Η ισραηλινή ανακοίνωση κατά της συμφωνίας για ενότητα είναι πολύ περίεργη. Όταν ήμασταν διχασμένοι ο κύριος Νετανιάχου ισχυριζόταν ότι δεν έβρισκε ούτε έναν Παλαιστίνιο, που να μπορεί να εκπροσωπήσει όλους του Παλαιστινίους και γι' αυτό δεν δεν μπορούσε να συνάψει ειρήνη. Όταν είμαστε ενωμένοι ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να συμφωνήσει σε ειρήνη με ενιαίο παλαιστινιακό μέτωπο» δήλωσε ο Μουσταφά Μπαργκούτι, Παλαιστίνιος βουλευτής.

Στην Ουάσινγκτον ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Τζων Κέρι ζήτησε απ' όλες τις πλευρές να κάνουν υποχωρήσεις για να μην καταλήξει σε ναυάγιο η διαδικασία. «Υπάρχει πάντα δρόμος για πρόοδο, αλλά θα πρέπει οι ηγέτες να κάνουν τους απαιτούμενους συμβιβασμούς για να προχωρήσουμε. Αλλά αν δεν θέλουν να κάνουν αυτούς τους συμβιβασμούς, τότε η ειρήνευση θα είναι απραγματοποίητη» υποστήριξε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζων Κέρι. Πάντως Αμερικανοί αξιωματούχοι άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο παγώματος της βοήθειας προς τους Παλαιστινίους, στην περίπτωση , που η Χαμάς συμμετάσχει στην κυβέρνηση. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η ισραηλινή κυβέρνηση, καθώς ήδη συζητώνται πιθανές κυρώσεις.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΓΟΣ ΖΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΧΗΣ

Διεθνή / Μελέτη: Οι ιθαγενείς της Αμερικής έπαιζαν παιχνίδια τύχης πριν από 12.000 χρόνια

Τα πρώτα ζάρια εμφανίστηκαν πριν από περίπου 12.000 χρόνια στις Μεγάλες Πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής, δηλαδή περισσότερα από 6.000 χρόνια πριν από τα παλαιότερα γνωστά παραδείγματα, σύμφωνα με τη μελέτη
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΒΑΝΣ

Διεθνή / Στο Πακιστάν οι συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν με Βανς – Οι όροι της Τεχεράνης και οι «κόκκινες γραμμές»

Παρά ορισμένα συγκρατημένα θετικά μηνύματα από τη διαδικασία, οι διαφορές παραμένουν βαθιές, με τις δύο πλευρές να προσέρχονται με διαφορετικές προτεραιότητες
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ

Διεθνή / Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποια ήταν η τελευταία επιθυμία που είχε και αφορούσε τα δισέγγονά της

Αν και το παλάτι δεν αποκάλυψε ποτέ λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της, φέρεται να επιδεινώθηκε το καλοκαίρι του 2022 και σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρχε μια αίσθηση αποχαιρετισμού στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της
THE LIFO TEAM