Το Ισραήλ βομβάρδισε με drones το λιμάνι στη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ βομβάρδισε με drones το λιμάνι στη Λωρίδα της Γάζας Facebook Twitter
1

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι αεροσκάφη της εξαπέλυσαν μια επιδρομή την Παρασκευή το βράδυ ενάντια στο κύριο λιμάνι της Λωρίδας της Γάζας, με Παλαιστίνιους αξιωματούχους να αναφέρουν ότι μια επίθεση μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατέστρεψε δύο πλοία, χωρίς να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες.

Πρόκειται για τον πρώτο βομβαρδισμό ισραηλινών αεροσκαφών στην περιοχή έπειτα από τον πόλεμο του 2014.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) «στοχοθέτησαν δύο πλοία στο λιμάνι της Γάζας», υπογράμμισε σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εσωτερικών της Λωρίδας της Γάζας, που διοικείται από την Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι αεροσκάφη του «στοχοθέτησαν έξι στρατιωτικούς στόχους που ανήκαν στις ναυτικές δυνάμεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας». Δεν διευκρινίστηκε στην ανακοίνωση ποια ήταν τα ακριβή σημεία των βομβαρδισμών.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι δύο πλοία υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας της Χαμάς εμπόδισαν δημοσιογράφους να προσεγγίσουν το σημείο.

Χθες, 5η συνεχόμενη Παρασκευή των κινητοποιήσεων για την «πορεία της επιστροφής», με την οποία οι Παλαιστίνιοι επικαλούνται το δικαίωμά τους να επιστρέψουν στα εδάφη απ' όπου εκδιώχθηκαν μετά την ίδρυση του Ισραήλ το 1948, τουλάχιστον 3 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας την 30η Μαρτίου, ανέρχεται σε 44.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μακρόν προς Τραμπ: Σταματήστε τον εμπορικό πόλεμο – Η Ευρώπη ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ

Διεθνή / Μακρόν προς Τραμπ: Σταματήστε τον εμπορικό πόλεμο – Η Ευρώπη ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ

Μετά τη συμφωνία για αύξηση των αμυντικών δαπανών στο 5% του ΑΕΠ, ο Γάλλος πρόεδρος καλεί τις ΗΠΑ να τηρήσουν ειρήνη στο εμπόριο. Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την Ισπανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πέδρο Σάντσεθ επιμένει ότι οι τρέχουσες αμυντικές δαπάνες είναι «επαρκείς»

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ επιμένει ότι οι τρέχουσες αμυντικές δαπάνες είναι «επαρκείς»

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, που είχε ζητήσει εξαίρεση της χώρας του από τη δέσμευση για δαπάνες 5% του ΑΕΠ, είδε τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, να απορρίπτει το αίτημα
LIFO NEWSROOM
Ιράν: Το κοινοβούλιο ψήφισε αναστολή της συνεργασίας με την πυρηνική εποπτική αρχή του ΟΗΕ

Διεθνή / Ιράν: Το κοινοβούλιο ψήφισε αναστολή της συνεργασίας με την πυρηνική εποπτική αρχή του ΟΗΕ

«Ο ΔΟΑΕ αρνήθηκε να καταδικάσει έστω και στο ελάχιστο την επίθεση εναντίον των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, ξεπούλησε τη διεθνή του αξιοπιστία», λέει ο  πρόεδρος του κοινοβουλίου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια