Ισπανός αξιωματούχος ζητά συγγνώμη γιατί ψέκασαν παραλία με χλωρίνη κατά του κορωνοϊού

Ισπανός αξιωματούχος ζητά συγγνώμη γιατί ψέκασαν παραλία με χλωρίνη κατά του κορωνοϊού Facebook Twitter
Ισπανός αξιωματούχος ζητά συγγνώμη γιατί ψέκασαν παραλία με χλωρίνη κατά του κορωνοϊού
0

Η απόφαση ισπανικών αρχών να απολυμάνουν με διάλυμα χλωρίνης παραλία κατά του κορωνοϊού έχει εξοργίσει τους περιβαλλοντολόγους.

Ένας αξιωματούχος στη νότια Ισπανία ζήτησε συγγνώμη για τον ψεκασμό της τοπικής παραλίας με αραιωμένη χλωρίνη σε μια προσπάθεια προστασίας των κατοίκων από το Covid-19.

Το γραφικό ψαροχώρι Zahara de los Atunes έστειλε τρακτέρ εξοπλισμένα με ψεκαστήρες κατά μήκος της παραλίας του την περασμένη εβδομάδα καθώς αξιωματούχοι ετοίμαζαν το έδαφος για την άρση των μέτρων και την επιστροφή των παιδιών σε εξωτερικούς χώρους μετά από έξι εβδομάδες περιορισμού.

Η Ισπανία είναι μεταξύ των χωρών που επλήγησαν περισσότερο από τον κορωνοϊό, με περισσότερους από 23.800 θανάτους. 

«Είναι απολύτως παράλογο», είπε η María Dolores Iglesias Benítez. «Η παραλία είναι ένα ζωντανό οικοσύστημα. Και όταν το ψεκάζετε με χλωρίνη, σκοτώνετε ό, τι υπάρχει».

Η Iglesias Benítez είναι επικεφαλής μιας τοπικής ένωσης που δραστηριοποιείται στην προστασία της περιοχής, η οποία χρησιμεύει ως φωλιακό έδαφος για το βροχοπούλι Κεντ, καθώς και για πολλά είδη αποδημητικών πτηνών.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Guardian, επειδή οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να μεταβούν στην παραλία τις τελευταίες έξι εβδομάδες, λόγω του lockdown, οι περιβαλλοντολόγοι ήλπιζαν ότι ο αριθμός των φωλιών στην περιοχή θα διπλασιαζόταν φέτος. «Τώρα ανησυχώ ότι τα τρακτέρ συνέτριψαν τα αυγά», είπε η Iglesias Benítez.

Η ομάδα της υπέβαλε καταγγελίες στις τοπικές αρχές, τραβώντας την προσοχή ομάδων όπως η Greenpeace Spain.

«Οι παρακαμπτήριες παραλίες ψεκάστηκαν με χλωρίνη στη μέση της περιόδου αναπαραγωγής πουλιών ή κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του ασπόνδυλου δικτύου τους που θα υποστηρίξει την παράκτια αλιεία... δεν είναι μία από τις ιδέες του (Ντόναλντ) Τραμπ. Αυτό συμβαίνει στη Zahara de los Atunes », έγραψε η Greenpeace Spain στο Twitter, αναφερόμενη στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ για την έγχυση προϊόντων καθαρισμού, που θα μπορούσε να καταπολεμήσει το Covid-19.

Ένας αξιωματούχος της περιφερειακής κυβέρνησης στην Ανδαλουσία είπε ότι εξετάζει την απόπειρα απολύμανσης εν μέσω ισχυρισμών ότι οι τοπικοί αξιωματούχοι και η επιχειρηματική ένωση που την πραγματοποίησαν δεν είχαν την απαραίτητη δικαιοδοσία.

Ένας δημοτικός αξιωματούχος, ο Agustín Conejo, δήλωσε ότι οι ενέργειές τους υποκινούνταν αποκλειστικά από την επιθυμία προστασίας των παιδιών.

«Αναγνωρίζω ότι ήταν λάθος», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Canal Sur. «Αλλά έγινε με τις καλύτερες προθέσεις».

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ