Ισπανία: Μωρά εμφάνισαν το «σύνδρομο του λυκάνθρωπου» μετά από μπέρδεμα σε φάρμακα

Ισπανία: Μωρά εμφάνισαν το «σύνδρομο του λυκάνθρωπου» μετά από μπέρδεμα σε φάρμακα Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 17 παιδιά εμφάνισαν το επονομαζόμενο «σύνδρομο του λυκάνθρωπου» όταν μπερδεύτηκαν κάποια φάρμακα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας.

Τα παιδιά, μερικά εκ των οποίων βρέφη, άρχισαν να αναπτύσσουν τριχοφυΐα σε όλο τους το σώμα μετά την λήψη μιας φαρμακευτικής ουσίας που θεωρείτο πως ήταν ομεπραζόλη, ένα φάρμακο που βοηθάει στην γαστρική παλινδρόμηση. Ωστόσο κατόπιν έρευνας, οι αρχές διαπίστωσαν πως η θεραπεία περιείχε στην πραγματικότητα μινοξιδίλη, φαρμακευτική ουσία για την αντιμετώπιση της απώλειας μαλλιών.

Η υπουργός Υγείας Maria Luisa Carcedo είπε την Τετάρτη πως οι ελαττωματικές παρτίδες προέρχονται από ένα εργαστήριο το οποίο είχε «τοποθετήσει αυτό το φάρμακο [μινοξιδίλη] σε ένα κιβώτιο με ετικέτα ομεπραζόλη» και ως τέτοιο διαμοιράστηκε στα φαρμακεία.

Τα παιδιά εκδήλωσαν μια σπάνια πάθηση γνωστή ως υπερτρίχωση (hypertrichosis), που προκαλεί υπερβολική ανάπτυξη τριχοφυΐας.

Μέχρι στιγμής παραμένει ασαφές πώς το εργαστήριο της Farma-Química Sur, προμηθευτής φαρμακευτικών ουσιών με έδρα την Μάλαγα, έκανε το λάθος, το οποίο αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο.

Σε επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο είπε πως η κατάσταση των παιδιών προβλέπεται να γίνει αναστρέψιμη μόλις σταματήσουν την λήψη του φαρμάκου, το οποίο και αποσύρθηκε από την αγορά, ενώ το συγκεκριμένο εργαστήριο έκλεισε για προληπτικούς λόγους. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Διεθνή / Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Το αδιέξοδο αποδίδεται τόσο στους περιορισμούς των ισραηλινών αρχών, που ελέγχουν απόλυτα τις άδειες εξόδου και μπλοκάρουν ιατρικές μεταφορές, όσο και στην απροθυμία πολλών κρατών να δεχθούν ασθενείς
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

«Ίσως η αλήθεια για αυτούς τους Δημοκρατικούς και τις σχέσεις τους με τον Τζέφρι Έπσταϊν να αποκαλυφθεί σύντομα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Truth Social
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Διεθνή / Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Πάνω από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Γάζα, παρότι επέζησαν του διετούς πολέμου, εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική κρίση
LIFO NEWSROOM
Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM