Ισόβια σε 2χρονο για την πίστη των γονιών του

Ισόβια ποινή σε 2χρονο για την πίστη των γονιών του Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Η Βόρεια Κορέα επέβαλε ισόβια ποινή φυλάκισης σε δίχρονο αγόρι επειδή βρέθηκε μια Βίβλος στο σπίτι των χριστιανών γονιών του, σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Η Έκθεση Διεθνούς Θρησκευτικής Ελευθερίας του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ αποκαλύπτει ότι ο δίχρονος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του σε στρατιωτικές φυλακές της Βόρειας Κορέας.

Η έκθεση αναφέρει ότι η ίδια ποινή επιβλήθηκε σε ολόκληρη την την οικογένειά του και όλοι θα παραμείνουν έγκλειστοι για τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

Η έκθεση συμπεριλαμβάνει και αρκετές άλλες περιπτώσεις Βορειοκορεατών που δολοφονήθηκαν επειδή ήταν χριστιανοί. Μεταξύ αυτών και την περίπτωση μιας γιαγιάς με το εγγόνι της που εκτελέστηκαν το 2011.

Άλλοι πιστοί αντιμετώπισαν τα λεγόμενα «βασανιστήρια του περιστεριού», όπου τους κρεμούσαν με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη τους, χωρίς να μπορούν να καθίσουν ή να σταθούν για μέρες.Ένας από αυτούς είπε, σύμφωνα με την έκθεση ότι «Ήταν το πιο οδυνηρό από όλα τα βασανιστήρια. Ήταν τόσο οδυνηρό που ένιωθα ότι ήταν καλύτερα να πεθάνω».

Κάποιοι υπέστησαν στέρηση ύπνου, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας στην απομόνωση που κατέληξε να αυτοκτονήσει το 2020, αφού οι δεσμοφύλακες αρνήθηκαν να την αφήσουν να κοιμηθεί.

Έως και 70.000 χριστιανοί έχουν φυλακιστεί για την πίστη τους υπό το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν στην Βόρεια Κορέα, από έναν πληθυσμό περίπου 400.000.

Η νέα έκθεση ανέφερε ότι αρκετοί Βορειοκορεάτες χριστιανοί έκρυβαν την πίστη ακόμα και από τα παιδιά τους. Συγκεκριμένα, επικαλέστηκε εύρημα μιας ΜΚΟ, της Open Doors USA (ODUSA), η οποία είπε ότι «Ένας χριστιανός δεν είναι ποτέ ασφαλής. Τα παιδιά ενθαρρύνονται να πουν στους δασκάλους τους για οποιαδήποτε ένδειξη πίστης στο σπίτι των γονιών τους».

Μια άλλη ΜΚΟ, η Korea Future, είπε ότι τα παιδιά διδάσκονταν στο σχολείο για τις «κακές πράξεις» των χριστιανών ιεραπόστολων, όπως «βιασμός, αφαίμαξη, αφαίρεση οργάνων, δολοφονίες και κατασκοπεία».

Η έκθεση ανέφερε πως «Ένας αποστάτης είπε στο Korea Future ότι η κυβέρνηση δημοσίευσε κόμικ στα οποία οι χριστιανοί απεικονίζονται να παρασέρνουν τα παιδιά σε εκκλησίες και να τα πηγαίνουν στο υπόγειο για να τους αφαιρέσουν το αίμα».

Και ενώ οι περισσότερες από τις περιπτώσεις θρησκευτικών διώξεων που τεκμηριώθηκαν από το Korea Future στόχευαν εκείνους που ασκούσαν τον σαμανισμό, οι χριστιανοί ήταν αυτοί που ήταν αποδέκτες των πιο σκληρών τιμωριών.

Και αυτό σύμφωνα με την έκθεση επειδή θεωρούνται «σοβαρή απειλή για την πίστη στο κράτος».

Επισήμως, η Βόρεια Κορέα εγγυάται στον λαό της θρησκευτική ελευθερία κατά το σύνταγμά της και το καθεστώς επισημαίνει τις εκκλησίες που έχει χτίσει στην Πιονγκγιάνγκ ως απόδειξη.

Αλλά η έκθεση αναφέρει ότι αυτές οι εκκλησίες λειτουργούν μόνο ως «εκθέματα για ξένους».

Ο Ray Cunningham, από το Ιλινόις των ΗΠΑ, επισκέφτηκε την Προτεσταντική Εκκλησία Chilgol στην Πιονγκγιάνγκ κατά τη διάρκεια μιας λειτουργίας. Είπε στο Pen News ότι «Έφυγα και αναρωτιόμουν πόσο αληθινό είναι αυτό. Είναι τακτικές οι λειτουργίες; Η εκκλησία φαίνεται συντηρημένη αλλά γίνονται λειτουργίες; Στην κοινωνία δεν βλέπετε κανένα στοιχείο θρησκευτικής δραστηριότητας – εκτός από τον Βουδισμό».

Σημείωσε επίσης κάτι που τονίζεται στην έκθεση: κανένα παιδί δεν παρευρίσκεται στις λειτουργίες.

«Η εκκλησία αποτελούνταν από ηλικιωμένους άνδρες –όλοι άνω των 65– και γυναίκες άνω των 40 ετών. Αυτό που δεν είδα ήταν παιδιά ή νέοι».

Για τους οπαδούς του σαμανισμού, οι ποινές κυμαίνονται από έξι μήνες σε στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας έως τρία ή περισσότερα χρόνια σε εγκαταστάσεις «επανεκπαίδευσης».

Οι χριστιανοί, εν τω μεταξύ, μπορούν να εκτελεστούν ή να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε ποινή από 15 χρόνια έως ισόβια σε στρατιωτικές φυλακές, που επιβάλλεται σε έως και τρεις γενιές της άμεσης οικογένειας του ατόμου που κρίνεται ένοχο.

Με πληροφορίες της Mirror

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γενική απεργία και διαδηλώσεις για τη Γάζα «παρέλυσαν» την Ιταλία - Εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους 

Διεθνή / Γενική απεργία και διαδηλώσεις για τη Γάζα «παρέλυσαν» την Ιταλία - Εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους 

Η ιταλική κυβέρνηση επέκρινε έντονα την κινητοποίηση, με την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι να υποστηρίζει ότι πολλοί εργαζόμενοι εκμεταλλεύθηκαν την απεργία για να παρατείνουν το Σαββατοκύριακό τους
LIFO NEWSROOM
Καρκινοπαθής πέθανε κάνοντας κλύσματα με καφέ, μεθόδος που υποστήριζε η συνωμοσιολόγος μητέρα της

Διεθνή / Καρκινοπαθής πέθανε κάνοντας κλύσματα με καφέ, μέθοδος που υποστήριζε η συνωμοσιολόγος μητέρα της

Η ιατροδικαστής σημείωσε ότι η νεαρή γυναίκα επηρεαζόταν από τις δικές της πεποιθήσεις, των γονιών της και ενός οικογενειακού φίλου – όλοι υπέρμαχοι των εναλλακτικών θεραπειών
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ο Τραμπ έδωσε τελεσίγραφο στη Χαμάς για το αμερικανικό σχέδιο — Υπόσχεται «κόλαση» αν δεν δεχθεί

Διεθνή / Γάζα: Ο Τραμπ έδωσε τελεσίγραφο στη Χαμάς για το αμερικανικό σχέδιο — Υπόσχεται «κόλαση» αν δεν δεχθεί

Χαρακτήρισε τη συμφωνία «τελευταία ευκαιρία» και προειδοποίησε ότι, σε περίπτωση απόρριψης, «θα ξεσπάσει βία πρωτοφανούς κλίμακας» εναντίον της Χαμάς
LIFO NEWSROOM
PAKISTAN KASMIR DIADILOSEIS

Διεθνή / Βία και αναταραχή στο Κασμίρ: Νεκροί, τραυματίες και αποκλεισμένες πόλεις

Τουλάχιστον 9 νεκροί και πάνω από 150 τραυματίες στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Κασμίρ που ελέγχεται από το Πακιστάν - Ο πρωθυπουργός καλεί σε ειρηνική κινητοποίηση, ενώ οι συγκρούσεις επηρεάζουν καθημερινότητα και ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία Ελληνίδας στο Νιου Τζέρσεϊ: Ο 17χρονος πρώην σύντροφος ο δράστης - Τι έλεγε σε livestream πριν συλληφθεί

Διεθνή / Δολοφονία Ελληνίδας στο Νιου Τζέρσεϊ: Ο 17χρονος πρώην σύντροφος ο δράστης - Τι έλεγε σε livestream πριν συλληφθεί

Συγγενείς επιμένουν ότι ο 17χρονος Βίνσεντ Μπατιλόρο σχεδίαζε επί μήνες την πράξη του - Καθόταν έξω από το σπίτι της επί μήνες - Συγκλονίζει η μαρτυρία της γιαγιάς της 17χρονης - Τι στάση κρατά ο θείος του δράστη
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ ΠΙΤ ΧΕΓΚΣΕΘ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΨΕΥΔΟΥΣ

Διεθνή / Πεντάγωνο: Συμφωνητικά σιωπής και ανιχνευτές ψεύδους για να σταματήσουν οι διαρροές

Το Πεντάγωνο προτείνει NDA και τυχαίες εξετάσεις σε ανιχνευτές ψεύδους για χιλιάδες στελέχη και υπαλλήλους, σε μια κίνηση που στοχεύει στην πίστη του προσωπικού και τον περιορισμό διαρροών στα ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM