Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στην Τόνγκα - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στην Τόνγκα - Προειδοποιήση για τσουνάμι Facebook Twitter
Φωτ.: EMSC.
0

Σεισμός μεγέθους 7,1 βαθμών σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται περίπου 207 χιλιόμετρα ανατολικά του νοτιοανατολικού τμήματος της πόλης Νεϊάφου, στην Τόνγκα, ανακοίνωσε το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ USGS.

Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε για την Αμερικανική Σαμόα, σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποιήσεων για τσουνάμι του Ειρηνικού (PTWC).

Υπάρχει το ενδεχόμενο από τον σεισμό να προκληθούν επικίνδυνα παλιρροϊκά κύματα εντός απόστασης 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρό του κατά μήκος των ακτών της Νιούε και της Τόνγκα, προσθέτει σε ανακοίνωσή του το USGS.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ανέρχεται σε 10 χιλιόμετρα, διευκρινίζει επίσης το USGS.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΛΙΜΑΝΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ

Διεθνή / Το Ιράν καταγγέλλει «σοβαρή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας» του από τις ΗΠΑ

Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, ΗΑΕ και Ιορδανία οφείλουν «να αποζημιώσουν πλήρως την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν και να επανορθώσουν για κάθε υλική και ηθική βλάβη», λέει ο Ιρανός πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη
THE LIFO TEAM