Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στην Τόνγκα - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στην Τόνγκα - Προειδοποιήση για τσουνάμι Facebook Twitter
Φωτ.: EMSC.
0

Σεισμός μεγέθους 7,1 βαθμών σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται περίπου 207 χιλιόμετρα ανατολικά του νοτιοανατολικού τμήματος της πόλης Νεϊάφου, στην Τόνγκα, ανακοίνωσε το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ USGS.

Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε για την Αμερικανική Σαμόα, σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποιήσεων για τσουνάμι του Ειρηνικού (PTWC).

Υπάρχει το ενδεχόμενο από τον σεισμό να προκληθούν επικίνδυνα παλιρροϊκά κύματα εντός απόστασης 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρό του κατά μήκος των ακτών της Νιούε και της Τόνγκα, προσθέτει σε ανακοίνωσή του το USGS.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ανέρχεται σε 10 χιλιόμετρα, διευκρινίζει επίσης το USGS.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Υόρκη Μαμντάνι Αστόρια

Διεθνή / Αφήνει την Αστόρια και μετακομίζει στην επίσημη δημαρχιακή κατοικία ο Μαμντάνι

Ο Μαμντάνι ανέφερε ότι θα του λείψει η καθημερινότητα στην Αστόρια, σημειώνοντας ωστόσο πως «ακόμη και όταν δεν θα ζω πλέον εκεί, η Αστόρια θα συνεχίσει να ζει μέσα μου και στο έργο μου»
LIFO NEWSROOM