Τα ιρανικά τεμένη θα ξεκινήσουν και πάλι τις καθημερινές προσευχές σε όλο το Ιράν, αν και σε κάποιες περιοχές εξακολουθούν να καταγράφονται πολλά κρούσματα του κορωνοϊού. 

 

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί επισήμανε ότι θα παραταθεί το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών κέντρων, τα οποία μέχρι τώρα έμεναν ανοικτά ως τις 18:00, σε ένα ακόμη βήμα προς τη χαλάρωση των μέτρων που είχε υιοθετήσει η Τεχεράνη για τον περιορισμό της εξάπλωσης της covid-19, ενώ στις εργασίες τους επέστρεψαν και οι δημόσιοι υπάλληλοι. 

 

«Οι πόρτες στα τεμένη σε όλη τη χώρα θα ανοίξουν για τους πολίτες για την καθημερινή προσευχή», διευκρίνισε ο Ιρανός πρόεδρος, όμως πρόσθεσε ότι θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και υγιεινής.

 

Όπως μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης, οι αρχές λαμβάνουν αυστηρότερα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, ενώ απαγορεύεται σε όσους χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς να μην φορούν μάσκα.

 

Μέχρι χθες Παρασκευή στο Ιράν είχαν καταγραφεί 146.668 κρούσματα της covid-19 και 7.677 θάνατοι. Οι επαρχίες Κουζεστάν, στα νοτιοδυτικά, και Μπαλουχιστάν, στα νοτιοανατολικά, έχουν κηρυχθεί «κόκκινες περιοχές» και εξακολουθούν να καταγράφουν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων.

 

Το υπουργείο Υγείας έχει χωρίσει το Ιράν σε λευκές, κίτρινες και κόκκινες περιοχές ανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters