Το Ιράν χαλαρώνει το lockdown: Ανοίγουν ξανά τα τεμένη για καθημερινή προσευχή

Το Ιράν χαλαρώνει το lockdown: Ανοίγουν ξανά τα τεμένη για καθημερινή προσευχή Facebook Twitter
0

Τα ιρανικά τεμένη θα ξεκινήσουν και πάλι τις καθημερινές προσευχές σε όλο το Ιράν, αν και σε κάποιες περιοχές εξακολουθούν να καταγράφονται πολλά κρούσματα του κορωνοϊού. 

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί επισήμανε ότι θα παραταθεί το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών κέντρων, τα οποία μέχρι τώρα έμεναν ανοικτά ως τις 18:00, σε ένα ακόμη βήμα προς τη χαλάρωση των μέτρων που είχε υιοθετήσει η Τεχεράνη για τον περιορισμό της εξάπλωσης της covid-19, ενώ στις εργασίες τους επέστρεψαν και οι δημόσιοι υπάλληλοι. 

«Οι πόρτες στα τεμένη σε όλη τη χώρα θα ανοίξουν για τους πολίτες για την καθημερινή προσευχή», διευκρίνισε ο Ιρανός πρόεδρος, όμως πρόσθεσε ότι θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και υγιεινής.

Όπως μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης, οι αρχές λαμβάνουν αυστηρότερα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, ενώ απαγορεύεται σε όσους χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς να μην φορούν μάσκα.

Μέχρι χθες Παρασκευή στο Ιράν είχαν καταγραφεί 146.668 κρούσματα της covid-19 και 7.677 θάνατοι. Οι επαρχίες Κουζεστάν, στα νοτιοδυτικά, και Μπαλουχιστάν, στα νοτιοανατολικά, έχουν κηρυχθεί «κόκκινες περιοχές» και εξακολουθούν να καταγράφουν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων.

Το υπουργείο Υγείας έχει χωρίσει το Ιράν σε λευκές, κίτρινες και κόκκινες περιοχές ανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Διεθνή / «Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Ο διορισμός της Σουσίλα Κάρκι ήταν απαίτηση των φοιτητών που βγήκαν μαζικά στους δρόμους καταγγέλλοντας τη διαφθορά και την απαγόρευση των social media.
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει εκατοντάδες περιστέρια που είχαν κατακλύσει μία πολυκατοικία

Διεθνή / Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει περιστέρια γιατί είχαν κατακλύσει ολόκληρη πολυκατοικία

Η απαγόρευση επιβλήθηκε μετά από την οργή των ενοίκων της πολυκατοικίας, που όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ζούσαν μία «κόλαση» από τα φτερά και τα περιττώματα
LIFO NEWSROOM
«Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Διεθνή / «Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Ο 34χρονος, που έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένεια, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση είχε φυτέψει «υλικά» στον εγκέφαλό του και ότι αυτοί τον «έλεγχαν» τη στιγμή της επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Διεθνή / Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Οι γαλλικές αρχές εκφράζουν ανησυχία ότι οι επιθέσεις αυτού του τύπου, αν και συμβολικές, αποσκοπούν στο να ενισχύσουν τις εσωτερικές εντάσεις και να διχάσουν την κοινή γνώμη
LIFO NEWSROOM