No.1

ΗΠΑ: Yποχώρηση του Τραμπ για το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό

ΗΠΑ: Yποχώρηση του Τραμπ για το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό Facebook Twitter
0

   

Ο κίνδυνος της διακοπής λειτουργίας των υπηρεσιών της αμερικανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης το Σαββατοκύριακο φαίνεται να απομακρύνθηκε, μετά την απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να εγκαταλείψει την απαίτησή του σχετικά με την πρόβλεψη κονδυλίου για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ.

 

Το Κογκρέσο ήταν αντίθετο σε μία τέτοια απαίτηση και παρά το γεγονός ότι το εμπόδιο αυτό, φαίνεται να ξεπεράστηκε τόσο οι Ρεπουμπλικάνοι, όσο και οι Δημοκρατικοί έχουν πολλά άλλα ζητήματα να επιλύσουν.

 

Η σχετική προθεσμία χρηματοδότησης πολλών ομοσπονδιακών υπηρεσιών λήγει την Παρασκευή το βράδυ, ενώ όλα και περισσότερα μέλη του Κογκρέσου συμφωνούν στην ψήφιση μίας σύντομης παράτασης του προϋπολογισμού, έστω και για μία εβδομάδα, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις. Η χρονική αυτή επέκταση του προϋπολογισμού θα δώσει το απαραίτητο περιθώριο για διαβουλεύσεις ως προς την επίλυση άλλων νομοθετικών ζητημάτων που εκκρεμούν και θα επιτρέψουν την χρηματοδότηση της αμερικανικής κυβέρνησης μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

 

“Είναι πιθανό να έχουμε μία τέτοια εξέλιξη,” δήλωσε η Γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων Λίζα Μαρκόβσκι, που είναι μέλος αρμόδιας επιτροπής στη Γερουσία, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο μιας μικρής παράτασης στην εφαρμογή του υπάρχοντος προϋπολογισμού δαπανών.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM