ΗΠΑ: Ρατσιστική επίθεση σε Αφροαμερικανούς που γιόρταζαν παιδικά γενέθλια- Μέλη οργάνωσης απείλησαν να τους σκοτώσουν

ΗΠΑ: Ρατσιστική επίθεση σε Αφροαμερικανούς που γιόρταζαν παιδικά γενέθλια- Μέλη οργάνωσης απείλησαν να τους σκοτώσουν Facebook Twitter
Ο Τζόελ Τόρες και η Κέιλα Νόρτον.
1

Δικαστήριο της Πολιτείας της Τζόρτζια καταδίκασε σήμερα σε βαριές ποινές κάθειρξης έναν άνδρα και μία γυναίκα που εξύβρισαν με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς και απείλησαν ότι θα σκοτώσουν μια οικογένεια Αφροαμερικανών που είχε συγκεντρωθεί για να γιορτάσει τα γενέθλια ενός μικρού παιδιού.


Ο Τζόελ Τόρες και η Κέιλα Νόρτον μετείχαν σε μια ομάδα που τον Ιούλιο του 2015 είχε οργανώσει μια κινητοποίηση με φορτηγάκια, διακοσμημένα με τη σημαία της Συνομοσπονδίας των Νοτίων, ένα σύμβολο που σήμερα θεωρείται ρατσιστικό από πολλούς Αμερικανούς.


Αφού παρενόχλησαν πολλούς Αφροαμερικανούς οδηγούς στον δρόμο, οι δράστες σταμάτησαν έξω από το σπίτι μιας οικογένειας μαύρων, στο Ντάγκλασβιλ, όπου ήταν σε εξέλιξη μια γιορτή για τα γενέθλια ενός 8χρονου. Ένα από τα μέλη της ομάδας, που αυτοαποκαλείται "Σεβασμός στη σημαία", έστρεψε εναντίον των συγκεντρωμένων ένα αεροβόλο ενώ οι άλλοι εξύβρισαν και απείλησαν να σκοτώσουν τα μέλη της οικογένειας.


Ο Τόρες καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών και η Νόρτον σε κάθειρξη 15 ετών. Ο πρώτος θα έχει το δικαίωμα να αποφυλακιστεί αφού εκτίσει τα δύο τρίτα της ποινής του ενώ η Νόρτον θα πρέπει να εκτίσει ποινή τουλάχιστον 6 ετών.


Η υπόθεση αυτή δεν έχει καμία σχέση με την ελευθερία όλων να υψώνουν μια σημαία, ένα δικαίωμα που προστατεύεται από το Σύνταγμα, υπογράμμισε ο εισαγγελέας της κομητείας του Ντάγκλας, Μπράιαν Φόρτνερ. "Αντιθέτως, η υπόθεση αφορά μια ομάδα ανθρώπων που παρενοχλούσαν και εκφόβιζαν τους συμπολίτες μας λόγω του χρώματος του δέρματός τους. Εκστόμισαν ρατσιστικές ύβρεις και απείλησαν να σκοτώσουν τους εορτάζοντες. Απείλησαν να σκοτώσουν ακόμη και ένα παιδί", τόνισε.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως σκότωσαν δύο διοικητές των ιρανών Φρουρών της Επανάστασης

Διεθνή / Ιράν: Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως σκότωσαν δύο διοικητές των Φρουρών της Επανάστασης

Πρόκειται για τον διοικητή του Παλαιστινιακού Σώματος της Δύναμης Κοντς και έναν διοικητή του ειδικού σώματος των Φρουρών που διεξάγει επιχειρήσεις στο εξωτερικό - Βίντεο των IDF
LIFO NEWSROOM
Αποκλεισμός από την για 40 χρόνια: Οι απελάσεις είναι η τελευταία κίνηση της Ρωσίας να «καθαρίσει» την Ουκρανία

Διεθνή / Αποκλεισμός για 40 χρόνια: Οι απελάσεις είναι η τελευταία κίνηση της Ρωσίας να «καθαρίσει» την Ουκρανία

Η ιστορία του διευθυντή τοπικού σχολείου, ο οποίος μεταφέρθηκε στη Γεωργία με χειροπέδες μαζί με την οικογένειά του, αφού αρνήθηκε να διδάξει το ρωσικό πρόγραμμα σπουδών
LIFO NEWSROOM
Ήρωας ή Προδότης: Νέο άγαλμα του Τζόρτζ Ουάσινγκτον στην καρδιά του Λονδίνου προκαλεί αντιδράσεις

Διεθνή / «Ήρωας ή Προδότης»: Άγαλμα του Τζόρτζ Ουάσινγκτον στην καρδιά του Λονδίνου προκαλεί αντιδράσεις

Ένα άγαλμα του Τζορτζ Ουάσινγκτον επιστρέφει ανανεωμένο στην Πλατεία Τραφάλγκαρ. Τι σημαίνει η παρουσία του Αμερικανού επαναστάτη ήρωα δίπλα σε Βρετανούς βασιλείς και ναυάρχους;
LIFO NEWSROOM
Νέες κυρώσεις Τρραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Διεθνή / Νέες κυρώσεις Τραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Η κυβέρνηση Τραμπ στοχοποιεί κινεζικές επιχειρήσεις, έναν Κινέζο υπήκοο και ένα φορτηγό πλοίο για εμπλοκή σε μεταφορά στρατιωτικής τεχνολογίας προς το Ιράν, εν μέσω της κλιμακούμενης σύρραξης με το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM