ΗΠΑ: Οι Πολιτείες που «βγάζουν» Πρόεδρο

ΗΠΑ: Οι Πολιτείες που «βγάζουν» Πρόεδρο Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν κονταροχτυπιούνται για την προεδρία των ΗΠΑ.

Οι πολιτείες της Πενσιλβάνια, του Ουισκόνσιν, του Μίσιγκαν, της Φλόριντα, της Αϊόβα και του Οχάιο έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ το 2016.

Φέτος, οι δημοσκοπήσεις στο Τέξας, τη Τζόρτζια, την Αριζόνα και τη Βόρεια Καρολίνα δείχνουν πως ο δημοκρατικός υποψήφιος μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη ακόμα και σε παραδοσιακά «ρεπουμπλικανικές» περιοχές.

ΗΠΑ: Οι Πολιτείες που «βγάζουν» Πρόεδρο Facebook Twitter

Οι Αμερικανοί ψηφίζουν για 538 μεγάλους εκλέκτορες, οι οποίοι εκλέγουν πρόεδρο. Για να εκλεγεί ένας υποψήφιος πρέπει να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή 270 μεγάλους εκλέκτορες.

Σε κάθε πολιτεία, ο αριθμός των μεγάλων εκλεκτόρων υπολογίζεται αθροιστικά από τον αριθμό των βουλευτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων (ανάλογα με τον πληθυσμό της πολιτείας) και τον αριθμό των Γερουσιαστών (δύο για κάθε πολιτεία).

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ