ΗΠΑ: Το νομοσχέδιο για την αντικατάσταση του Obamacare θα αφήσει επιπλέον 14 εκατ. ανασφάλιστους

ΗΠΑ: Το νομοσχέδιο για την αντικατάσταση του Obamacare θα αφήσει επιπλέον 14 εκατ. ανασφάλιστους Facebook Twitter
0

Περίπου 14 εκατομμύρια Αμερικανοί επιπλέον -συγκριτικά με τον ισχύοντα νόμο- θα μείνουν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη το 2018, με βάση το προτεινόμενο νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων για την αντικατάσταση του προγράμματος κοινωνικής πρόνοιας και υγειονομικής περίθαλψης (Obamacare), ανέφερε σήμερα σε έκθεση του το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών (CBO).


«Το CBO και η Κοινή Επιτροπή Φορολογίας (JCT) εκτιμούν ότι το 2018 επιπλέον 14 εκατομμύρια πολίτες θα είναι ανασφάλιστοι με την εφαρμογή του προτεινόμενου νομοσχεδίου, συγκριτικά με την ισχύουσα νομοθεσία», τονίζει η έκθεση.


«Το 2026, η εκτίμηση είναι ότι 52 εκατομμύρια άνθρωποι θα είναι ανασφάλιστοι, συγκριτικά με τους 28 εκατομμύρια που δεν διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη φέτος με βάση την ισχύουσα νομοθεσία», υπογραμμίζεται.


Αλλά το νομοσχέδιο που βρίσκεται υπό συζήτηση στο Κογκρέσο θα μειώσει το έλλειμμα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού των ΗΠΑ κατά 337 εκατομμύρια δολάρια την επόμενη δεκαετία, εξαιτίας της μείωσης των κυβερνητικών επιδοτήσεων για την υγεία, επισήμανε η CBO.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM