ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΗΠΑ: Ισοβίτης ζητά να αποφυλακιστεί επειδή πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια

ΗΠΑ: Ισοβίτης ζητά να αποφυλακιστεί επειδή πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια Facebook Twitter
1

Ένας ισοβίτης που κρατείται σε φυλακή στην Αϊόβα των ΗΠΑ ζητά ματαίως να αποφυλακιστεί επιμένοντας ότι έχει ήδη εκτίσει την ποινή του καθώς πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια.

Ο Μπέντζαμιν Σράιμπερ, 66 ετών σήμερα, καταδικάστηκε το 1996 σε ισόβια κάθειρξη για δολοφονία. Τον Μάρτιο του 2015 ασθένησε σοβαρά. Μεταφέρθηκε αναίσθητος στο νοσοκομείο και οι γιατροί χρειάστηκε να τον επαναφέρουν πέντε φορές στη ζωή. Αφού ανέρρωσε από τα νεφρολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, επέστρεψε στο κελί του.

Τρία χρόνια αργότερα, ο Σράιμπερ προσέφυγε στα δικαστήρια ισχυριζόμενος ότι αφού πέθανε, έστω και στιγμιαία, εξέτισε την ποινή των ισοβίων δεσμών.

Το επιχείρημά του, αν και πρωτότυπο, δεν έπεισε το τοπικό δικαστήριο, ούτε το Εφετείο της Αϊόβα που έκρινε την προσφυγή του «αβάσιμη». «Ο κ. Σράιμπερ είναι είτε ζωντανός, οπότε θα παραμείνει στη φυλακή, είτε νεκρός, οπότε δεν τίθεται θέμα» σημείωσαν οι δικαστές στο σκεπτικό τους.

Η πιθανότητα να είναι πεθαμένος δεν υφίσταται, πρόσθεσε το δικαστήριο, αφού υπέγραψε ο ίδιος το αίτημά του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
1

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Για να αποφυλακιστείς, υποτίθεται πρέπει να φαίνεσαι νεκρός στα χαρτιά άσχετα αν είσαι ζωντανός ή όχι (τα χαρτιά μετράνε πάντα), σε περίπτωση που καταδικαστείς ισόβια....φυσικά όμως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον.