ΗΠΑ για Β. Κορέα: Όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι - Δεν είμαστε αντιμέτωποι με έναν λογικό άνθρωπο

ΗΠΑ για Β. Κορέα: Όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι - Δεν είμαστε αντιμέτωποι με έναν λογικό άνθρωπο Facebook Twitter
EPA/JASON SZENES
0

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Νίκι Χέιλι, δήλωσε σήμερα πως «όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι» αναφορικά με την αντιμετώπιση της Βόρειας Κορέας, ενώ απέρριψε την πρόταση της Κίνας για «διπλή αναστολή» των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων ΗΠΑ - Νότιας Κορέας και των πυρηνικών δοκιμών της Πιονγιάνγκ.


«Δεν είμαστε αντιμέτωποι με ένα λογικό άνθρωπο», δήλωσε η Χέιλι, αναφερόμενη στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, έπειτα από την συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ για την εκτόξευση τεσσάρων βαλλιστικών πυραύλων από την Πιονγιάνγκ την Δευτέρα. «Είναι μια απίστευτη, ανεύθυνη αλαζονεία με την οποία παρατηρούμε να συμπεριφέρεται αυτή την περίοδο ο Κιμ Γιονγκ Ουν», δήλωσε η Χέιλι. 

Όπως τόνισε, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ θα επανεξετάσει τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει την Βόρεια Κορέα, σημειώνοντας πως «όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι». «Θα λάβουμε τώρα αυτές τις αποφάσεις και θα ενεργήσουμε αντιστοίχως», πρόσθεσε.


Η Πιονγιάνγκ εκτόξευσε τους πυραύλους προς την βορειοδυτική θαλάσσια περιοχή της Ιαπωνίας, ως αντίποινα για τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Νότιας Κορέας-ΗΠΑ, τις οποίες, η Πιονγιάνγκ θεωρεί προετοιμασία πολέμου.


Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι δήλωσε σήμερα ότι οι δοκιμές της Πιονγιάνγκ και οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις κατά μήκος των συνόρων της Νότιας Κορέας προκαλούν κλιμάκωση της έντασης, όπως «δύο επιταχυνόμενα τρένα να κατευθύνονται το ένα έναντι του άλλου», προτείνοντας μια «διπλή αναστολή» ώστε να επιτραπεί σε όλες τις πλευρές να επιστρέψουν στις διαπραγματεύσεις.


Το ΣΑ καταδίκασε χθες τις δοκιμές της Πιονγιάνγκ και εξέφρασε την ανησυχία του για την «αυξανόμενα αποσταθεροποιητική συμπεριφορά» της χώρας. 


Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν χθες να αναπτύσσουν στην Νότια Κορέα τα πρώτα μέρη του αμερικανικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας, του λεγόμενου THAAD, προκαλώντας την αντίδραση της Κίνας, με το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών να διαμηνύει ότι το Πεκίνο θα υπερασπιστεί «με αποφασιστικότητα» την ασφάλειά της μετά την ανάπτυξη του THAAD.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΡΛ ΛΑΓΚΕΡΦΕΛΝΤ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Διεθνή / Μάχη για την κληρονομιά €200 εκατ. του Καρλ Λάγκερφελντ: Τη διεκδικεί άγνωστος, τι θα ακολουθήσει

Επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ, μια δικαστική προσφυγή απειλεί να ανατρέψει τα τελευταία του σχέδια για το ποιοι θα κληρονομήσουν την περιουσία του
THE LIFO TEAM
Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε ξένους προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Διεθνή / Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Στόχος των κυρώσεων είναι, μεταξύ άλλων, αρκετές κινεζικές εταιρίες καθώς και εταιρίες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τον Παναμά
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: H UBS

Διεθνή / H UBS διαχειριζόταν για χρόνια τα χρήματα της Γκιλέιν Μάξγουελ, ακόμη και μετά τη σύλληψη του Έπσταϊν

Έγγραφα δείχνουν ότι η ελβετική τράπεζα άνοιξε για τη Μάξγουελ προσωπικούς και επαγγελματικούς λογαριασμούς με μετρητά, μετοχές και επενδύσεις σε hedge funds
THE LIFO TEAM