Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ιορδανίας συνέλαβαν ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας και έναν πρώην σύμβουλο του βασιλιά Αμπντάλα μεταξύ άλλων.

 

Οι συλλήψεις έγιναν για θέματα «σχετιζόμενα με την ασφάλεια», σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Petra. Πηγές του Reuters με γνώση της υπόθεσης ανέφεραν ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας πήγαν στο σπίτι του ετεροθαλούς αδελφού του βασιλιά και πρώην διαδόχου του θρόνου, Χάμζα και ότι τον ανακρίνουν.

 

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Χάμζα δεν έχει συλληφθεί. Κάτι που δήλωσε και επίσημη πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Petra. Η Washington Post έγραψε ότι οι ιορδανικές αρχές έθεσαν υπό κράτηση τον Χάμζα και συνέλαβαν περίπου άλλα 20 άτομα για υπόθεση που σχετίζεται με «απειλή για τη σταθερότητα της χώρας». Ο βασιλιάς Αμπντάλα στέρησε από τον Χάμζα τον τίτλο του διαδόχου του θρόνου το 2004, σε μια προσπάθεια να εδραιώσει την εξουσία του.

 

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο Μπάσεμ Αουαντάλα, ο οποίος ήταν επί πολλά χρόνια έμπιστος του βασιλιά και αργότερα έγινε υπουργός Οικονομικών. Επίσης συνελήφθη ο Σαρίφ Χασάν Μπεν Ζαΐντ, μέλος της βασιλικής οικογένειας και άλλα πρόσωπα που δεν κατονομάστηκαν.

 

Ο Αουαντάλα, ο οποίος έχει σπουδάσει στις ΗΠΑ, υπήρξε η κινητήριος δύναμη των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Ιορδανία. Παραιτήθηκε το 2008 από τη θέση του προσωπάρχη της βασιλικής αυλής. Για μεγάλο διάστημα αντιμετώπιζε ισχυρές αντιδράσεις από την παλιά φρουρά και τη βαθιά ριζωμένη γραφειοκρατία της Ιορδανίας.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr