Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν ανακοίνωσε κανένα θάνατο από τον κορωνοϊο το τελευταίο 24ωρο, για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του περασμένου καλοκαιριού.

 

Τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι η Βρετανία, σήμερα Τρίτη, δεν κατέγραψε νέους θανάτους εντός των τελευταίων 28 ημερών, όπου σημειώθηκε ένα θετικό τεστ Covid-19 και 3.165 νέα κρούσματα του ιού.

 

Είναι η πρώτη φορά που συνέβη αυτό από τις 30 Ιουλίου 2020 και αυτό σημαίνει ότι ο επίσημος αριθμός θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει στους 127.782.

 

Ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε το Γραφείο Εθνική Στατιστικής δείχνουν ότι έχουν καταγραφεί συνολικά 153.000 θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου αναφέρεται ο Covid-19 στο πιστοποιητικό θανάτου.

 

Η κυβέρνηση ανέφερε επίσης ότι από τις 9 π.μ. την Τρίτη, υπήρξαν άλλα 3.165 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

 

Η ανακοίνωση ήρθε καθώς η πρώτη υπουργός της Σκωτίας, Νικόλα Στέρτζον, έχει θέσει σε παύση τα όποια σχέδια για χαλάρωση των περιορισμών κατά του κορωνοϊού σε μεγάλο μέρος της χώρας. Η τοπική κυβέρνηση επιμένει ότι η Σκωτία βρίσκεται ακόμη σε «ευαίσθητο και εύθραυστο σημείο» στη μάχη κατά του ιού.

 

Με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε ότι οι περιορισμοί στη Γλασκόβη, που ήταν οι πιο αυστηροί στη Σκωτία, θα χαλαρώσουν, με την πόλη να μεταβαίνει στο επίπεδο 2 από το Σάββατο.

 

Με πληροφορίες του Guardian