Ινδία: Θανατική ποινή σε 3 άνδρες για τον φονικό ομαδικό βιασμό της φοιτήτριας μέσα σε λεωφορείο

Ινδία: Θανατική ποινή σε 3 άνδρες για τον φονικό ομαδικό βιασμό της φοιτήτριας μέσα σε λεωφορείο Facebook Twitter
Ο πατέρας και η μητέρα της φοιτήτριας, έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο. EPA
0

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας επικύρωσε σήμερα τη θανατική ποινή που είχε επιβληθεί σε τρεις άνδρες, για τον άγριο ομαδικό βιασμό μιας νεαρής φοιτήτριας το 2012, ο οποίος επέφερε και τον θάνατό της. 

Το αποτρόπαιο περιστατικό, που στοίχισε τη ζωή στην 23χρονη Ινδή φοιτήτρια, σημειώθηκε μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί τον Δεκέμβριο του 2012.

  

Η υπόθεση είχε προκαλέσει διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε ολόκληρη την Ινδία καθώς και διεθνή κατακραυγή, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να τροποποιήσει τους υπάρχοντες νόμους κάνοντας αυστηρότερες τις προβλεπόμενες ποινές για τον βιασμό.

Σήμερα, το τριμελές προεδρείο του Ανώτατου Δικαστηρίου, υπό τον δικαστή Ντιπάκ Μίσρα, απέρριψε την αίτηση αναθεώρησης της απόφασης του 2017 δευτεροβάθμιου δικαστηρίου της χώρας, η οποία είχε επικυρώσει την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση που είχε επιβληθεί στους τρεις άνδρες από δικαστήριο του Νέου Δελχί.

Μετά την επικύρωση της θανατικής ποινής από το Ανώτατο Δικαστήριο, οι κατηγορούμενοι μπορούν να ζητήσουν την απονομή χάριτος από τον πρόεδρο της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως η αστυνομία αρχικά κατηγόρησε έξι υπόπτους. Ένας τέταρτος έχει καταδικαστεί επίσης σε θανατική ποινή, αλλά δεν είχε καταθέσει έφεση μαζί με τους άλλους τρεις. 

Ο πέμπτος κατηγορούμενος βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί του μεσούσης της δίκης, ενώ ο έκτος κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο ανηλίκων και καταδικάστηκε σε ποινή τριετούς φυλάκισης σε σωφρονιστικό ίδρυμα ανηλίκων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ