Ινδία: Έκλεψαν σιδερένια γέφυρα μήκους 18 μέτρων

Ινδία: Έκλεψαν σιδερένια γέφυρα μήκους 18 μέτρων Facebook Twitter
0

Μία ασυνήθιστη υπόθεση κλοπής διερευνά η αστυνομία στην Ινδία: κάποιοι έκλεψαν μία σιδερένια γέφυρα, μήκους 18 μέτρων. 

Η αστυνομία στο κρατίδιο Μπιχάρ της Ινδίας ήδη έχει συλλάβει οχτώ άτομα που κατηγορούνται ότι έκλεψαν τη γέφυρα, προκειμένου να την πουλήσουν για παλιοσίδερα. 

Την προηγούμενη εβδομάδα 4-5 άνδρες, ανάμεσά τους κάποιος από την υπηρεσία ύδρευσης της τοπικής κυβέρνησης, εμφανίστηκαν στο χωριό Αμιγιαβάρ με έναν εκσκαφέα και μηχανήματα κοπής. Όταν τους είδαν οι ντόπιοι, χάρηκαν. Νόμιζαν ότι οι αρχές αποφάσισαν επιτέλους να απομακρύνουν την παλιά, αχρηστευμένη γέφυρα της περιοχής. 

Για τρεις ημέρες δούλευαν από τις 7 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου, κόβοντας κομμάτια της γέφυρας, που τα μετέφεραν με φορτηγό σε μια μάντρα με παλιοσίδερα. «Κανένας δεν υποψιάστηκε ότι ήταν κλοπή», δήλωσε στο BBC ο τοπικός δημοσιογράφος Τζιτέντρα Σινγκ, που ζει περίπου 200 μέτρα από τη γέφυρα. 

Την αποσυναρμολόγηση της γέφυρας φέρεται να επέβλεπε ο Άρβιντ Κούμαρ, υπάλληλος μερικής απασχόλησης της υπηρεσίας ύδρευσης, ο οποίος σε όποιον ρωτούσε απαντούσε ότι η εργασία αυτή είχε επίσημη έγκριση.

Είναι ο ένας από τους οχτώ που συνελήφθησαν, μαζί με τον ιδιοκτήτη του φορτηγού και της μάντρας, ενώ η αστυνομία αναζητά τουλάχιστον άλλα τέσσερα άτομα. 

Η γέφυρα, που είχε μήκος περίπου 18 μέτρα και ύψος σχεδόν 3,5 μέτρα, κατασκευάστηκε το 1976. Από τις αρχές του 2000 δεν χρησιμοποιούνταν, καθώς κατασκευάστηκε νέα γέφυρα σε κοντινό σημείο. 

«Με τα χρόνια, όλο το ξύλο που είχε χρησιμοποιηθεί στη γέφυρα διαλύθηκε και το σίδερο σκούριασε. Κλέφτες είχαν αρπάξει κομμάτια μετάλλου για να το χρησιμοποιήσουν αλλού ή να το πουλήσουν», δήλωσε ο Σαιλέντρα Σινγκ, ένας κάτοικος του χωριού. 

Λίγες ημέρες πριν από την κλοπή, ο επικεφαλής της κοινότητας είχε στείλει γραπτό αίτημα στις αρχές, ζητώντας την αποσυναρμολόγηση της γέφυρας επειδή αποτελούσε κίνδυνο για την υγεία. 

Στις 5 Απριλίου- την τρίτη και τελευταία ημέρα της αποσυναρμολόγησης- ο Παουάν Κουμάρ, που ζει σε διπλανό χωριό, κάλεσε την υπηρεσία ύδρευσης για να ρωτήσει γιατί δεν είχε γίνει διαγωνισμός για τη διαδικασία. Τότε, έμαθε ότι δεν είχε εκδοθεί καμία επίσημη εντολή. Έτσι, έγινε καταγγελία στην αστυνομία, που ξεκίνησε έρευνα και έκανε εφόδους. 

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη κλοπή γέφυρας. Τον Οκτώβριο του 2011 κάποιοι έκλεψαν μια γέφυρα μήκους 15 μέτρων σε μια μικρή πόλη στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ. Πριν από δύο χρόνια κλέφτες στο Μουρμάνσκ στη Ρωσία «σήκωσαν» κομμάτι μήκους σχεδόν 23 μέτρων και βάρος 56 τόνων, από σιδηροδρομική γέφυρα που δεν χρησιμοποιούνταν. Και το 2012 στην Τσεχία κλέφτες χρησιμοποίησαν πλαστά έγγραφα για να «σηκώσουν» πεζογέφυρα, υποστηρίζοντας ότι την απομάκρυναν προκειμένου να δημιουργηθεί νέος ποδηλατόδρομος.

Με πληροφορίες από BBC
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM
ΣΑΡΟΝ ΟΣΜΠΟΡΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ TOMMY ROBINSON

Διεθνή / Σάρον Όσμπορν: Σφοδρές αντιδράσεις για τη στήριξη της στον ακροδεξιό Τόμι Ρόμπινσον

Ο Robinson είναι γνωστός στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις σκληρές αντιμεταναστευτικές του θέσεις και τη δράση του στον ακροδεξιό χώρο, ενώ έχει βρεθεί επανειλημμένα αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Διεθνή / Η ΕΕ καθησυχάζει για τα καύσιμα αεροσκαφών μετά τις ανησυχίες των τελευταίων ημερών

Οι τιμές των καυσίμων αεροσκαφών στην Ευρώπη έχουν υπερδιπλασιαστεί από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ ξεκίνησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Reuters: Θα καθυστερήσουν οι αποστολές αμερικανικών όπλων στην Ευρώπη λόγω του πολέμου στο Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αποδίδουν μέρος της πίεσης στα αποθέματα στο γεγονός ότι ευρωπαϊκές χώρες δεν συνέβαλαν στις προσπάθειες για τη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM