Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Η BYD ξεπέρασε την Tesla για πρώτη φορά

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Η BYD ξεπέρασε την Tesla για πρώτη φορά Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Παρότι οι πωλήσεις της Tesla το τέταρτο τρίμηνο του 2023 ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η εταιρεία του Ίλον Μασκ δεν είναι η πιο δημοφιλής παραγωγός ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο. 

Η κινεζική BYD ξεπέρασε την Tesla για πρώτη φορά το τέταρτο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς, σύμφωνα με τους Financial Times. 

Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η εταιρεία του Ίλον Μασκ παρέδωσε 484.000 αυτοκίνητα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 473.000 οχήματα. Ωστόσο, η κινέζικη BYD ανακοίνωσε τη Δευτέρα ρεκόρ πωλήσεων- 526.000 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα- για το τέταρτο τρίμηνο του 2023. 

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Η BYD ξεπέρασε την Tesla για πρώτη φορά Facebook Twitter

Ο Γουάνγκ Τσουανφού, πρώην καθηγητής πανεπιστημίου, ίδρυσε την αυτοκινητοβιομηχανία, που έχει έδρα στην πόλη Σεντσέν, στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Αρχικά επικεντρώθηκε στην κατασκευή επαναφορτιζόμενων μπαταριών- μεταξύ άλλων για τα πρώτα κινητά τηλέφωνα- ενώ μετά το 2000 η BYD επεκτάθηκε στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η επιτυχία της εταιρείας έκανε τον όμιλο Berkshire Hathaway, του Γουόρεν Μπάφετ, να επενδύσει σε αυτή, το 2008. 

Πάντως, η Tesla, πέτυχε τον στόχο διάθεσης 1,8 εκατομμυρίων οχημάτων του 2023, κάτι στο οποίο βοήθησε η μεγαλύτερη έκπτωση σε βασικά μοντέλα. Το τέταρτο τρίμηνο οι παραδόσεις ήταν 11% υψηλότερες από ό,τι το προηγούμενο. Τέλος, για το 2024 η Tesla εκτιμά ότι θα παραδώσει 2,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM