Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Η BYD ξεπέρασε την Tesla για πρώτη φορά

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Η BYD ξεπέρασε την Tesla για πρώτη φορά Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Παρότι οι πωλήσεις της Tesla το τέταρτο τρίμηνο του 2023 ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η εταιρεία του Ίλον Μασκ δεν είναι η πιο δημοφιλής παραγωγός ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο. 

Η κινεζική BYD ξεπέρασε την Tesla για πρώτη φορά το τέταρτο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς, σύμφωνα με τους Financial Times. 

Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η εταιρεία του Ίλον Μασκ παρέδωσε 484.000 αυτοκίνητα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 473.000 οχήματα. Ωστόσο, η κινέζικη BYD ανακοίνωσε τη Δευτέρα ρεκόρ πωλήσεων- 526.000 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα- για το τέταρτο τρίμηνο του 2023. 

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Η BYD ξεπέρασε την Tesla για πρώτη φορά Facebook Twitter

Ο Γουάνγκ Τσουανφού, πρώην καθηγητής πανεπιστημίου, ίδρυσε την αυτοκινητοβιομηχανία, που έχει έδρα στην πόλη Σεντσέν, στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Αρχικά επικεντρώθηκε στην κατασκευή επαναφορτιζόμενων μπαταριών- μεταξύ άλλων για τα πρώτα κινητά τηλέφωνα- ενώ μετά το 2000 η BYD επεκτάθηκε στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η επιτυχία της εταιρείας έκανε τον όμιλο Berkshire Hathaway, του Γουόρεν Μπάφετ, να επενδύσει σε αυτή, το 2008. 

Πάντως, η Tesla, πέτυχε τον στόχο διάθεσης 1,8 εκατομμυρίων οχημάτων του 2023, κάτι στο οποίο βοήθησε η μεγαλύτερη έκπτωση σε βασικά μοντέλα. Το τέταρτο τρίμηνο οι παραδόσεις ήταν 11% υψηλότερες από ό,τι το προηγούμενο. Τέλος, για το 2024 η Tesla εκτιμά ότι θα παραδώσει 2,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM