Η πριγκίπισσα της Ιαπωνίας Άικο , το μοναχοπαίδι του αυτοκράτορα Naruhito και της αυτοκράτειρας Masako, ορκίστηκε με την ευκαιρία των 20ών γενεθλίων της Τετάρτη να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τους γονείς της στα επίσημα καθήκοντά τους τώρα που έχει ενηλικιωθεί.

 

«Θα ήθελα να προχωρήσω βήμα-βήμα, ώστε να εξελιχθώ σε ένα άτομο ικανό να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους άλλους» ανέφερε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το japantimes.

 

Σημειώνεται, πως οι επίσημες τελετές για να σηματοδοτήσουν την ενηλικίωση της πριγκίπισσας αναβλήθηκαν για το Σαββατοκύριακο για να αποφευχθεί η διακοπή των μαθημάτων της στο Πανεπιστήμιο Gakushuin στο Τόκιο, όπου σπουδάζει παρόντος ιαπωνική λογοτεχνία.

 

Τα δύσκολα παιδικά της χρόνια

 

Η πριγκίπισσα, η οποία δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στον κόσμο, όσο ήταν παιδί πέρασε μία δύσκολη περίοδο εκφοβισμού και άγχους. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που αναγκάστηκε να διακόψει τα μαθήματα, λόγω του bullying που δεχόταν από συμμαθητές της. Την εποχή εκείνη, εκπρόσωποι του Παλατιού ανέφεραν ότι η πριγκίπισσα παρακολουθούσε ιδιαίτερα μαθήματα όσο δεν πήγαινε στο σχολείο.

 

Η Άικο αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας όταν εμφάνισε πνευμονία. Το 2016 έχασε ένα μήνα από τα μαθήματα στο σχολείο, εξαιτίας κούρασης που της προκάλεσε το άγχος των εξετάσεων.

 

Ιαπωνία: Η άγνωστη 20χρονη πριγκίπισσα που χαμογελά σπάνια
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ASSOCIATED PRESS

 

Η αγάπη της για τα ζώα

 

Από μικρή η Άικο ιππεύει άλογα, ενώ είναι εκείνη που έχει αναλάβει να βγάζει βόλτα τον σκύλο τους στον Γιούρι. Ωστόσο, η αγάπη της τα ζώα δεν σταματάει εδώ. Από το Δημοτικό εκτρέφει μεταξοσκώληκες, ενώ η εργασία που παρουσίασε όταν αποφοίτησε το Γυμνάσιο έφερε τον τίτλο «Γάτες και σκύλοι την περίοδο Heian μέσω της λογοτεχνίας».

 

Η πριγκίπισσα που χαμογελά σπάνια

 

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Άικο είναι πως σπάνια χαμογελάει. Είναι το μοναδικό παιδί του αυτοκράτορα Ναρουχίτο και της συζύγου του αυτοκράτειρας Μασάκο, η οποία επίσης υπέφερε από άγχος για περισσότερα από 10 χρόνια.

 

Η αυτοκράτειρα αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή για σχεδόν μια δεκαετία μετά τη γέννηση της Άικο, η οποία ήρθε μετά από κριτική για το ότι δεν δημιούργησε έναν άνδρα κληρονόμο.

 

Ιαπωνία: Η άγνωστη 20χρονη πριγκίπισσα που χαμογελά σπάνια
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ASSOCIATED PRESS

 

Με πληροφορίες από JapanTimes