Η υποψήφια για Όσκαρ, Aunjanue Ellis, έκανε coming out ως bisexual: «Είμαι queer- Αυτή είμαι»

Η υποψήφια για Όσκαρ, Aunjanue Ellis, κάνει coming out ως bisexual: «Είμαι queer- Αυτή είμαι» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η πρωταγωνίστρια του King Richard, Aunjanue Ellis, έκανε coming out ως bisexual και τόνισε σε συνέντευξή της «Αυτή είμαι».

Η 53χρονη ηθοποιός, που πρόσφατα ήταν υποψήφια για Όσκαρ Β' γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο King Richard, μίλησε για την σεξουαλικότητά της σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Variety.

Σε μία εκ βαθέων συνέντευξη, η Ellis αποκάλυψε ότι η οικογένειά της, οι φίλοι και οι συνάδελφοί της γνώριζαν για την σεξουαλικότητά της εδώ και χρόνια.

«Ο τρόπος με τον οποίο ζω τη ζωή μου, με τους ανθρώπους γύρω μου, είναι ανοιχτός. Είμαι πολύ ξεκάθαρη με το γεγονός ότι είμαι bisexual. Έχω ένα μπλουζάκι που γράφει «Girl Bi» που φοράω παντού» είπε.

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν έχει μιλήσει για την σεξουαλικότητά της νωρίτερα ή κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων για το King Richard, η Ellis ήταν κάθετη: «Κανείς δε ρώτησε».

Σημείωσε δε, ότι το να μιλήσει για τη σεξουαλικότητά της ενώ έκαναν το promo της ταινίας θα ήταν «ψεύτικο».

«Πώς το βάζεις αυτό μέσα σε μία κουβέντα, στο πλαίσιο της συζήτησης για την ταινία;» διερωτήθηκε.

«Δεν είμαι τέτοιου είδους γυναίκα. Δουλειά μου ήταν να μιλήσω για την ταινία King Richard, την οικογένεια Γουίλιαμς, αυτές τις υπέροχες γυναίκες με τις οποίες συνεργάστηκα, την εκπληκτική δουλειά του Γουίλ Σμιθ στην ταινία».

»Δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι του τύπου "Α, και σε περίπτωση που δεν το ακούσατε..." Γιατί όλο αυτό είναι ψεύτικο» είπε.

Αν και στη συνέντευξή της στο Variety, είναι η πρώτη φορά που μιλά ανοιχτά για το γεγονός ότι είναι bi, η ίδια δεν έχει κρυφτεί ποτέ ούτε στις δημόσιες εμφανίσεις της.

Τον Μάρτιο, η Ellis στην επέτειο για τα 15 χρόνια του ετήσιου Essence Festival εμφανίστηκε με τη λέξη «queer» στο μπράτσο της.

Με την λέξη να έχει περίοπτη θέση στο σύνολό της, η ίδια απόρησε που δεν τη ρώτησαν τότε.

«Σκεφτόμουν, γιατί δεν το πρόσεξαν περισσότεροι άνθρωποι; Θεώρησα ότι μάλλον νόμιζαν ότι έγραφε Queen. Δεν ήταν ότι περίμενα κάποια τρομερή αντίδραση. Το παρατήρησε κάποιο μέλος της οικογένειάς μου αλλά κανείς άλλος» εξήγησε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Ellis αποκάλυψε ότι πολλοί στον επαγγελματικό της περίγυρο δεν έχουν καταφέρει να αφομοιώσουν το γεγονός ότι είναι queer. Μερικοί, δε, όπως είπε επιδεικνύουν ομοφοβική συμπεριφορά.

«Υπάρχει μία εντύπωση για μένα. Μία πιθανή ιστορία που έχουν φτιάξει για μένα. Μήπως είναι επειδή είμαι μαύρη γυναίκα από τον Μισισιπή; Μήπως επειδή είμαι μεγαλύτερη σε ηλικία;» αναρωτήθηκε.

«Δεν ξέρω ποιος είναι ο μηχανισμός που λειτουργεί. Δεν το επεξεργάζονται ή δεν μπορούν να πιστέψουν ότι όπως είμαι μαύρη, έτσι είμαι και queer. Αυτή είμαι».

Προς το τέλος της συνέντευξης, η ηθοποιός μοιράστηκε και τις σκέψεις και τις ελπίδες της για την εκπροσώπηση των μαύρων queer στα Μέσα.

«Υπάρχουν χαρακτήρες, αλλά ολόκληρη η εμπειρία του να είσαι μαύρη γυναίκα γκέι ή bisexual, δεν υπάρχει. Και πρέπει να γράψουμε για αυτό το ζήτημα» είπε.

Με πληροφορίες του Variety/GayTimes

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Διεθνή / «Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Μεγάλη διαδήλωση 50.000 ατόμων στην Άγκυρα ενάντια στη δικαστική απόφαση που απειλεί την ηγεσία του CHP - Ο Οζγκιούρ Οζέλ κάνει λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» και επιτίθεται στην κυβέρνηση Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Διεθνή / Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Ο Ρούμπιο έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι η αμερικανική διοίκηση δεν θα αντιταχθεί στην προσάρτηση αυτή - Αξιωματούχοι επισημαίνουν όμως τον κίνδυνο να διαταραχθούν οι Συμφωνιες του Αβραάμ
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ο δήμαρχος του Σικάγου ζητεί τη διεξαγωγή έρευνας για τον θάνατο μετανάστη που πυροβολήθηκε από πράκτορα της ICE

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο δήμαρχος του Σικάγου ζητεί τη διεξαγωγή έρευνας για τον θάνατο μετανάστη που πυροβολήθηκε από πράκτορα της ICE

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, ο Βιγιέγας Γκονζάλες αντιστάθηκε σε έλεγχο και «οδήγησε το αυτοκίνητό του εναντίον των αστυνομικών»
LIFO NEWSROOM