Η Wagner αποχωρεί από το Μπαχμούτ- Έξαλλος ο Πριγκόζιν, «πού είναι τα πυρομαχικά;»

Wagner: Αποχωρεί από το Μπαχμούτ στις 10 Μαΐου- Έξαλλος ο Πριγκόζιν με το ρωσικό ΥΠΕΞ Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Αποχωρούν τα στρατεύματα της Wagner από το Μπαχμούτ στην Ουκρανία στις 10 Μαΐου, ανακοίνωσε σήμερα ο ιδρυτής της, Γεβγκένι Πριγκόζιν. 

Συγκεκριμένα, τα στρατεύματα που ελέγχει η Wagner θα αποχωρήσουν από το σημείο, επιρρίπτοντας ευθύνες στο υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, καθώς «δεν δίνει αρκετά πυρομαχικά στην ομάδα και χάνονται πολλοί στρατιώτες στη μάχη»

Οι δυνάμεις της Wagner θα παραδώσουν τις θέσεις τους στις δυνάμεις των τακτικών ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Wagner: Οργή Πριγκόζιν κατά Σοϊγκού μέσω βίντεο

Την ίδια ώρα, σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Telegram, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν ξεσπά εναντίον του Ρώσου υπουργού Άμυνας, εξαπολύοντας κατάρες και βρισιές. Στο βίντεο καταγράφονται οι νεκροί μισθοφόροι της Wagner.

«Αυτοί είναι οι άνδρες της Βάγκνερ που σκοτώθηκαν σήμερα. Το αίμα τους είναι ακόμα ζεστό! Κατέγραψέ τους όλους» ακούγεται να λέει ο Πριγκόζιν στο ξεκίνημα του βίντεο, με την κάμερα νε εστιάζει στις σορούς. 

«Έχουμε 70% έλλειψη σε πυρομαχικά. Σοιγκού! Γκεράσιμοφ! Πού είναι τα γ....α τα πυρομαχικά;» αναρωτιέται ο Πριγκόζιν. 

«Εσείς τα κτήνη συχνάζετε σε ακριβά κλαμπ. Τα παιδιά σας απολαμβάνουν τη ζωή και ανεβάζουν βίντεο στο YouTube. Νομίζετε ότι είστε τα αφεντικά σε αυτή τη ζωή και ότι μπορείτε να ελέγχετε τις μοίρες των ανθρώπων; Νομίζετε ότι έχετε δικαίωμα να ελέγχετε τα αποθέματα των πυρομαχικών;»  συμπληρώνει. 

«Αυτοί οι άνδρες ήρθαν εδώ ως εθελοντές και πεθαίνουν για να μπορείτε εσείς να κάθεστε στα πολυτελή γραφεία σας. Είναι οι πατεράδες κάποιου. Είναι οι γιοι κάποιου. Και αυτά τα καθάρματα που δεν μας δίνουν τα πυρομαχικά θα φάνε τα σωθικά τους στην κόλαση», καταλήγει. 

Το βίντεο αναδημοσίευσε στο Twitter ο Ουκρανός σύμβουλος ασφαλείας, Άντον Γερασένκο. 

Ρωσία: Νέα επίθεση με drone προκάλεσε πυρκαγιά στο διυλιστήριο Ίλσκι

Να σημειωθεί ότι σήμερα καταγράφηκε η δεύτερη επίθεση με drone μέσα σε δύο ημέρες στο διυλιστήριο πετρελαίου Ίλσκι στη νότια Ρωσία

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti μετέδωσε επίσης πως δεν υπάρχουν θύματα από το σημερινό περιστατικό και ότι η πυρκαγιά κατασβέστηκε.

Δεν έγινε αμέσως σαφές ποιος βρίσκεται πίσω από το περιστατικό. Συνήθως οι ουκρανοί αξιωματούχοι δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη για τέτοιες επιθέσεις μέσα στην επικράτεια της Ρωσίας, αν και μερικές φορές εκφράζουν την ικανοποίησή τους γι' αυτές.

Το διυλιστήριο Ίλσκι, κοντά στο λιμάνι του Νοβοροσίσκ της περιφέρειας Κρανσοντάρ στη Μαύρη Θάλασσα, έχει ικανότητα επεξεργασίας περίπου 6,6 εκατομμυρίων τόνων ετησίως.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα πως το επεισόδιο της Τετάρτης με το drone που εκτοξεύθηκε εναντίον του Κρεμλίνου ήταν μια «εχθρική πράξη» και η Ρωσία θα απαντήσει με «συγκεκριμένες ενέργειες».

Με πληροφορίες από Business Insider, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στη Γαλλία: Ερευνώνται εργαζόμενοι σε δεκάδες νηπιαγωγεία και σχολεία

Η αστυνομία του Παρισιού διερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για κακομεταχείριση από «επόπτες», αφού δεκάδες γονείς δήλωσαν ότι αγωνίζονταν εδώ και χρόνια για να ληφθούν σοβαρά υπόψη
THE LIFO TEAM
ΕΜΠΟΛΑ ΚΟΝΓΚΟ

Διεθνή / Έμπολα: Δυσκολεύονται να περιορίσουν την επιδημία στο Κονγκό - Πάνω από 900 ύποπτα κρούσματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η επιδημία ενέχει «πολύ υψηλό» κίνδυνο για το Κονγκό, αλλά ο κίνδυνος παγκόσμιας εξάπλωσης της νόσου παραμένει χαμηλός
THE LIFO TEAM