Η Σρι Λάνκα ανακάλεσε την πώληση μαϊμούδων στην Κίνα για να μην φαγωθούν ή χρησιμοποιηθούν σε πειράματα

Η Σρι Λάνκα ανακαλεί την πώληση μαϊμούδων στην Κίνα για να μην φαγωθούν ή χρησιμοποιηθούν σε πειράματα Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Η Σρι Λάνκα ανακαλεί την πώληση μαϊμούδων στην Κίνα, μετά από φόβους ότι θα φαγωθούν ή θα χρησιμοποιηθούν σε πειράματα σε εργαστήρια. 

Συγκεκριμένα, η Σρι Λάνκα παραιτήθηκε από τα σχέδιά της να πουλήσει 100.000 μαϊμούδες του είδους μακάκα στην Κίνα μετά από διαβήματα που έγιναν προς την κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Asia News. Περιβαλλοντολόγοι και ομάδες για τα δικαιώματα των ζώων είχαν προειδοποιήσει την κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι οι μακάκοι θα μπορούσαν να κακοποιηθούν σε ζωολογικούς κήπους και εργαστήρια στην Κίνα.

Ο αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας Manohara Jayasinghe, εκ μέρους του τμήματος Προστασίας Άγριας Ζωής, ανακοίνωσε την τροποποιημένη απόφαση της κυβέρνησης μετά την προσφυγή κατά της εξαγωγής των μακάκων στην Κίνα που έφτασε μέχρι το εφετείο, ανέφερε το Asia News. «Είμαι πολύ χαρούμενος που το ακούω αυτό», φέρεται να δήλωσε ο Sanjeeva Jayawardena, σύμβουλος του προέδρου. «Αυτές οι μαϊμούδες θα κατέληγαν σε κινεζικά εστιατόρια», πρόσθεσε. Ενώ η κατανάλωση μαϊμούδων έχει απαγορευτεί στην Κίνα από το 1934, παραδοσιακά θεωρούνταν έδεσμα, σύμφωνα με την Παγκόσμια Επιθεώρηση Πληθυσμού. Η αίτηση θα εκδικαστεί επίσημα στις 7 Ιουλίου.

Ομάδες ακτιβιστών άρχισαν να διαμαρτύρονται για τα σχέδια εξαγωγής μαϊμούδων στην Κίνα τον Απρίλιο, αφού μια ιδιωτική κινεζική εταιρεία πρότεινε δημοσίως την εξαγωγή. Οι ακτιβιστές για την ηθική μεταχείριση των ζώων (PETA) εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά με την προσφυγή ενάντια στην πρόταση. «Αυτές οι μαϊμούδες δεν ανήκουν σε αιχμαλωσία. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι, μόλις βρεθούν στην Κίνα, θα διοχετευθούν σε βιοϊατρικά πειράματα και θα είναι νεκρές μέσα σε λίγους μήνες», δήλωσε η Δρ Lisa Jones-Engel, ανώτερη επιστημονική σύμβουλος της PETA.

Με πληροφορίες από Asia News-Jerusalem Post 

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΚ / Οι δοκιμές εξόρυξης στα βάθη των ωκεανών απειλούν πάνω από το ένα τρίτο των ζώων του βυθού

Περιβάλλον / Οι δοκιμές εξόρυξης στα βάθη των ωκεανών απειλούν πάνω από το ένα τρίτο των ζώων του βυθού

Παρά τις τεράστιες ποσότητες κρίσιμων ορυκτών που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τεχνολογίες «πράσινης ενέργειας», η εξόρυξη στα διεθνή ύδατα παραμένει αμφιλεγόμενη και οι ειδικοί προειδοποιούν για ανεπανόρθωτες συνέπειες στη βιοποικιλότητα και στο οικοσύστημα του βυθού
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Από την ακραία ζέστη έως την κακή ψυχική υγεία - Πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει το εργασιακό περιβάλλον

Περιβάλλον / Από την ακραία ζέστη έως την κακή ψυχική υγεία - Πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει το εργασιακό περιβάλλον

Περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο εργαζόμενοι εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες, με σχεδόν το ένα τρίτο να βιώνει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία
LIFO NEWSROOM
ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Περιβάλλον / Guardian: Κίνδυνος για τοξικά απόβλητα στο νερό από χιλιάδες χωματερές στην Ευρώπη - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Οι αυξανόμενοι κίνδυνοι πλημμυρών που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή θα μπορούσαν να απελευθερώσουν χημικές ουσίες από περιοχές, απειλώντας τα οικοσυστήματα
LIFO NEWSROOM