No.1

Η Σερβία έθεσε σε ετοιμότητα τον στρατό για το προσφυγικό

Η Σερβία έθεσε σε ετοιμότητα τον στρατό για το προσφυγικό Facebook Twitter
1


Ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, επικύρωσε σήμερα την πρόταση της κυβέρνησης για χρήση του στρατού στην περίπτωση που παραστεί ανάγκη για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, εκτιμήθηκε ότι η κατάσταση στο προσφυγικό ζήτημα μπορεί να επιδεινωθεί, και κρίθηκε αναγκαία η ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων για την προστασία των πολιτών, των περιουσιών στοιχείων και την υπεράσπιση της ασφάλειας της χώρας.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, έδωσε εντολή στον υπουργό Άμυνας Ντούσαν Βούγιοβιτς, να θέσει τις ένοπλες δυνάμεις σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας και τον εξουσιοδότησε να τις χρησιμοποιήσει εάν υπάρξουν καταστάσεις που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της η αστυνομία. Όπως εξήγησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκολα Σελάκοβιτς «ο στρατός θα χρησιμοποιηθεί μόνο στην περίπτωση που οι αστυνομικές δυνάμεις ή οι συνοριοφύλακες δεν μπορούν να επιβάλουν την τάξη στην αντιμετώπιση κάποιων προβλημάτων με τους πρόσφυγες, και θα παρεμβαίνει ύστερα από αίτημα των θεσμικών οργάνων του κράτους ή της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Ο κ. Σελάκοβιτς ανέφερε ότι ο στρατός μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην φύλαξη των συνόρων, για να αποτραπεί η παράνομη είσοδος μεταναστών ή προσφύγων. Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι «η απόφαση για την χρήση του στρατού έχει προληπτικό χαρακτήρα ώστε να μην βρεθεί απροετοίμαστη η χώρα εάν υπάρξουν απρόοπτες εξελίξεις».

1

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια