Η Ρωσία χλευάζει το νέο βρετανικό αεροπλανοφόρο:«Είναι ένας μεγάλος πρακτικός στόχος για το στρατό μας»

Η Ρωσία χλευάζει το νέο βρετανικό αεροπλανοφόρο:«Είναι ένας μεγάλος πρακτικός στόχος για το στρατό μας» Facebook Twitter
Το HMS Queen Elizabeth
0

Η Ρωσία χλευάζει το νέο βρετανικό αεροπλανοφόρο:«Είναι ένας μεγάλος πρακτικός στόχος για το στρατό μας» Facebook Twitter
To Nαύαρχος Κουζνέτσοφ

 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας περιγέλασε σήμερα το νέο βρετανικό αεροπλανοφόρο HMS Elizabeth εκτιμώντας πως πρόκειται στην καλύτερη περίπτωση για έναν «πρακτικό στόχο» για τον ρωσικό στρατό.

 

Το ρωσικό υπουργείο αντέδρασε με τη δήλωση αυτή στα «αλαζονικά» σχόλια του βρετανού υπουργού Άμυνας Μάικλ Φάλον, ο οποίος δήλωσε την Τρίτη πως η Ρωσία «θα θαυμάσει» με «κάποια ζήλεια» το νέο αεροπλανοφόρο HMS Elizabeth, σύμφωνα με ένα βίντεο της εφημερίδας The Telegraph.

 

 

«Αυτές οι εκστατικές δηλώσεις του υπουργού Φάλον για την ωραία εμφάνιση του καινούριου τους αεροπλανοφόρου, ανώτερη εκείνης του ρωσικού αερολανοφόρου Ναύαρχος Κουζέντσοφ, αποδεικνύουν μια προφανή έλλειψη γνώσεων για την επιστήμη της ναυπηγικής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Ιγκόρ Κονασένκοφ.

 

«Αντίθετα από το Ναύαρχος Κουζέντσοφ, που είναι εξοπλισμένο με αντιαεροπορικούς και ανθυποβρυχιακούς πυραύλους και κυρίως με πυραύλους Granit κατά πλοίων, το βρετανικό αεροπλανοφόρο δεν είναι παρά ένας μεγάλος πρακτικός θαλάσσιος στόχος», τονίζει.

 

 

Το μοναδικό ρωσικό αεροπλανοφόρο, το Ναύαρχος Κουζνέτσοφ, επέστρεψε τον Φεβρουάριο στο αγκυροβόλιό του στη θάλασσα του Μπάρεντς αφού πήρε μέρος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία.

 

Το ρωσικό αεροπλανοφόρο, το οποίο χαρακτηρίσθηκε την Τρίτη «παλιό και ετοιμόρροπο» από το βρετανικό υπουργείο, είχε αντιμετωπίσει μερικά προβλήματα. Τον Δεκέμβριο και τον Νοέμβριο του 2016, δύο καταδιωκτικά αεροπλάνα έπεσαν στη θάλασσα εξαιτίας αποτυχημένων προσνηώσεων έπειτα από αποστολή στη Συρία.

 

Οι διαξιφισμοί ανάμεσα στο Λονδίνο και τη Μόσχα είναι συχνοί: τον Φεβρουάριο, ο Μάικλ Φάλον είχε κατηγορήσει τη Μόσχα ότι κάνει την παραπληροφόρηση όπλο αποσταθεροποίησης, κάτι που το Κρεμλίνο είχε απορρίψει ως «τζάμπα κατηγορίες», εκφράζοντας τη λύπη του για την «εχθρική» στάση του βρετανού υπουργού.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ