Η Ρωσία χλευάζει το νέο βρετανικό αεροπλανοφόρο:«Είναι ένας μεγάλος πρακτικός στόχος για το στρατό μας»

Η Ρωσία χλευάζει το νέο βρετανικό αεροπλανοφόρο:«Είναι ένας μεγάλος πρακτικός στόχος για το στρατό μας» Facebook Twitter
Το HMS Queen Elizabeth
0

Η Ρωσία χλευάζει το νέο βρετανικό αεροπλανοφόρο:«Είναι ένας μεγάλος πρακτικός στόχος για το στρατό μας» Facebook Twitter
To Nαύαρχος Κουζνέτσοφ

 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας περιγέλασε σήμερα το νέο βρετανικό αεροπλανοφόρο HMS Elizabeth εκτιμώντας πως πρόκειται στην καλύτερη περίπτωση για έναν «πρακτικό στόχο» για τον ρωσικό στρατό.

 

Το ρωσικό υπουργείο αντέδρασε με τη δήλωση αυτή στα «αλαζονικά» σχόλια του βρετανού υπουργού Άμυνας Μάικλ Φάλον, ο οποίος δήλωσε την Τρίτη πως η Ρωσία «θα θαυμάσει» με «κάποια ζήλεια» το νέο αεροπλανοφόρο HMS Elizabeth, σύμφωνα με ένα βίντεο της εφημερίδας The Telegraph.

 

 

«Αυτές οι εκστατικές δηλώσεις του υπουργού Φάλον για την ωραία εμφάνιση του καινούριου τους αεροπλανοφόρου, ανώτερη εκείνης του ρωσικού αερολανοφόρου Ναύαρχος Κουζέντσοφ, αποδεικνύουν μια προφανή έλλειψη γνώσεων για την επιστήμη της ναυπηγικής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Ιγκόρ Κονασένκοφ.

 

«Αντίθετα από το Ναύαρχος Κουζέντσοφ, που είναι εξοπλισμένο με αντιαεροπορικούς και ανθυποβρυχιακούς πυραύλους και κυρίως με πυραύλους Granit κατά πλοίων, το βρετανικό αεροπλανοφόρο δεν είναι παρά ένας μεγάλος πρακτικός θαλάσσιος στόχος», τονίζει.

 

 

Το μοναδικό ρωσικό αεροπλανοφόρο, το Ναύαρχος Κουζνέτσοφ, επέστρεψε τον Φεβρουάριο στο αγκυροβόλιό του στη θάλασσα του Μπάρεντς αφού πήρε μέρος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία.

 

Το ρωσικό αεροπλανοφόρο, το οποίο χαρακτηρίσθηκε την Τρίτη «παλιό και ετοιμόρροπο» από το βρετανικό υπουργείο, είχε αντιμετωπίσει μερικά προβλήματα. Τον Δεκέμβριο και τον Νοέμβριο του 2016, δύο καταδιωκτικά αεροπλάνα έπεσαν στη θάλασσα εξαιτίας αποτυχημένων προσνηώσεων έπειτα από αποστολή στη Συρία.

 

Οι διαξιφισμοί ανάμεσα στο Λονδίνο και τη Μόσχα είναι συχνοί: τον Φεβρουάριο, ο Μάικλ Φάλον είχε κατηγορήσει τη Μόσχα ότι κάνει την παραπληροφόρηση όπλο αποσταθεροποίησης, κάτι που το Κρεμλίνο είχε απορρίψει ως «τζάμπα κατηγορίες», εκφράζοντας τη λύπη του για την «εχθρική» στάση του βρετανού υπουργού.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM